Robotiikka avuksi ruoan verkkokaupassa

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2022-10-31
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ruoan verkkokaupan kasvavaan suosioon vastataan S-ryhmässä automatiikalla ja robotiikalla. Alueosuuskaupat HOK-Elanto ja Pirkanmaan Osuuskauppa avaavat automaatioavusteiset ruokaostosten keräilykeskukset. Hankkeen kumppanina on automaatioteknologian edelläkävijöihin kuuluva Swisslog.

Pääkaupunkiseudulla ja sen kehyskunnissa toimiva HOK-Elanto avaa keräilykeskuksen Vantaalle Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyyteen vuonna 2024. Pirkanmaan Osuuskauppa avaa keräilykeskuksen Pirkanmaalle. Tavoitteena on ottaa se käyttöön vuoden 2024 aikana.

S-ryhmässä toteutetaan kahta erilaista ratkaisua ruoan verkkokaupan automaatiokeräilyssä. HOK-Elannon toteutuksessa käyttöön otetaan oma itsenäinen keräilykeskus, jossa robotit tuovat keräilyyn tehoa ja nopeutta.

Keräilykeskukset eivät korvaa myymälöissä tehtävää keräilyä, eikä keskuksessa tehtävä keräily toimi ilman ihmiskäsiä. Uusien keskusten myötä osuuskauppoihin avautuukin uusia työtehtäviä, ja yhteensä keskukset työllistävät jatkossa noin 200 henkilöä.

Keräilykeskusten toimittaja on sveitsiläinen automaatioteknologiayritys Swisslog ja robotiikkateknologian toimittajaksi on valittu norjalainen Autostore.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja. He ovat valmiita käyttämään niiden ostamiseen enemmän rahaa, kulkemaan pidemmän matkan niitä hankkiessaan ja näkemään muutenkin ylimääräistä vaivaa varmistaakseen, että heidän ostoksensa sisältävät ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli

Läpinäkyvä eristepakkaus on ympäristöystävällisempi kuin värikäs

Rockwool vaihtoi punavalkoiset eristepakkauksensa läpinäkyviin. Se säästi väriaineita ja lisäsi kierrätettävyyttä.
Rockwool ennen ja jälkeen

Landa Printingiltä jättiyllätys Drupan tiedotustilaisuudessa

Yllättävien myyntilukujen ja kahden uuden painokoneen esittelyn myötä Landa nousi yhdeksi suurimmista yllättäjistä Pre-Drupan tiedotustilaisuudessa Düsseldorfissa maaliskuun lopussa. Packnews oli paikalla.
Landa_01x