R-aalto vähentää rahtiliikenteen määrää

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-10-26
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kuljetuspakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuotetta, mutta nykyään samaa pakkausta käytetään myös usein myyntipakkauksena. Silloin myös painopinnan tasaisuus ja laadukkuus korostuvat. DS Smith on tuonut markkinoille ratkaisun, jonka vastaa molempiin tarpeisiin, vähentää rahtiliikenteen määrää tiellä ja myös hiilidioksidipäästöjä.

Kun kuljetuslaatikko valmistetaan ohuemmasta ja silti suojaavasta ja tukevasta R-aaltoisesta (R-Flute) aaltopahvista perinteisen paksumman pahvin sijasta, vie pakkauksen aihio lähes kolmanneksen vähemmän tilaa matkallaan DS Smithiltä tuotteensa siihen pakkaavalle yritykselle. Muutos tarkoittaa pakkausten lukumäärää vähentämättä noin joka kolmatta rekkaa pois tien päältä matkalla DS Smithiltä asiakkaalle. Ohuempi pakkausaihio vie myös 30 % vähemmän tilaa varastossa.

DS Smithin markkinoille tuoma R-aaltoinen pakkausratkaisu soveltuu esimerkiksi hyllyvalmiisiin myymäläpakkauksiin, kuluttajatuotteiden pakkauksiin ja verkkokaupparatkaisuihin samoin kuin näyttäviin kuljetuspakkauksiin. R-aalto on konkreettinen keino yrityksille vaikuttaa hiilijalanjälkeen.

– DS Smith on sitoutunut edistämään kiertotaloutta ja vastuullisuutta. Pakkausammattilaisemme suunnittelusta tuotantoon etsivät kaiken aikaa ratkaisuja, joiden avulla voimme tehdä konkreettisia tekoja auttaaksemme asiakkaitamme toimimaan vastuullisesti, mutta myös saavuttamaan myynnin lisääntymistä ja kustannusten alentumista unohtamatta tärkeää riskien minimointia. Ohuempi, mutta silti yhtä suorituskykyinen R-aaltoinen pakkaus on konkreettinen keino, jolla voidaan vaikuttaa esimerkiksi syntyvään ympäristökuormitukseen vähentämättä pakkausten määrää. Haluamme olla mukana maailman muuttuvien pakkaushaasteiden ratkomisessa, sanoo DS Smithin Suomen myyntijohtaja Kari Vuori.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva