R-aalto vähentää rahtiliikenteen määrää

JULKAISTU: 26. lokakuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Kuljetuspakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuotetta, mutta nykyään samaa pakkausta käytetään myös usein myyntipakkauksena. Silloin myös painopinnan tasaisuus ja laadukkuus korostuvat. DS Smith on tuonut markkinoille ratkaisun, jonka vastaa molempiin tarpeisiin, vähentää rahtiliikenteen määrää tiellä ja myös hiilidioksidipäästöjä.

Kun kuljetuslaatikko valmistetaan ohuemmasta ja silti suojaavasta ja tukevasta R-aaltoisesta (R-Flute) aaltopahvista perinteisen paksumman pahvin sijasta, vie pakkauksen aihio lähes kolmanneksen vähemmän tilaa matkallaan DS Smithiltä tuotteensa siihen pakkaavalle yritykselle. Muutos tarkoittaa pakkausten lukumäärää vähentämättä noin joka kolmatta rekkaa pois tien päältä matkalla DS Smithiltä asiakkaalle. Ohuempi pakkausaihio vie myös 30 % vähemmän tilaa varastossa.

DS Smithin markkinoille tuoma R-aaltoinen pakkausratkaisu soveltuu esimerkiksi hyllyvalmiisiin myymäläpakkauksiin, kuluttajatuotteiden pakkauksiin ja verkkokaupparatkaisuihin samoin kuin näyttäviin kuljetuspakkauksiin. R-aalto on konkreettinen keino yrityksille vaikuttaa hiilijalanjälkeen.

– DS Smith on sitoutunut edistämään kiertotaloutta ja vastuullisuutta. Pakkausammattilaisemme suunnittelusta tuotantoon etsivät kaiken aikaa ratkaisuja, joiden avulla voimme tehdä konkreettisia tekoja auttaaksemme asiakkaitamme toimimaan vastuullisesti, mutta myös saavuttamaan myynnin lisääntymistä ja kustannusten alentumista unohtamatta tärkeää riskien minimointia. Ohuempi, mutta silti yhtä suorituskykyinen R-aaltoinen pakkaus on konkreettinen keino, jolla voidaan vaikuttaa esimerkiksi syntyvään ympäristökuormitukseen vähentämättä pakkausten määrää. Haluamme olla mukana maailman muuttuvien pakkaushaasteiden ratkomisessa, sanoo DS Smithin Suomen myyntijohtaja Kari Vuori.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi