Pyroll: Suomalaisen työn puolesta

JULKAISTU: 22. toukokuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Pyroll Groupin toimitusjohtaja Mika Lankila on huolestunut suomalaisen työn puolesta. 
– Elintarviketeollisuuden siirtyminen ulkomaille on huolestuttava suunta. Jos tuotanto muuttaa Suomen rajojen ulkopuolelle, koko arvoketju siirtyy, pakkaukset siinä mukana. Mutta kun suomalaiset brändit pärjäävät, myös suomalainen pakkausala pärjää, Mika Lankila muistuttaa.

– Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne osoittaa myös koko toimialamme tärkeyden. Tämän takia pakkausala on yksi Valtioneuvoston listaamista kriittisistä toimialoista. Jos pakkauksia ei tehdä lähellä, ei myöskään lääke- tai elintarviketeollisuus toimi katkoitta. Meidän velvollisuutemme on palvella näitä ketjuja kaikissa tilanteissa.

– Pidän tehtävää perinteisessä suomalaisessa perheyrityksessä kunnia-asiana. Porukka on sitoutunutta ja haluaa tehdä parhaita pakkauksia asiakkaiden tarpeisiin. Fokuksemme on vahvasti kotimainen, Mika Lankila kertoo.

Yhtenä Pyroll Pakkausten vahvuuksista Lankila pitää monimateriaalisuutta. Yritys pystyy tarjoamaan asiakkailleen tarvittavat pakkausratkaisut niin paperista, kartongista, muovista kuin alumiinistakin.

– Suomalaisesta ruokakaapista löytyvistä kuitupakkauksista merkittävä osa tulee meidän tuotantolinjoiltamme. Muovit kattavat meillä liiketoiminnasta noin kolmasosan, joten siellä meillä on tilaa kasvaa. Nestepakkauskartongit ovat oikeastaan elintarvikepuolella ainoita pakkauksia, joita emme lainkaan valmista, Lankila sanoo.

Kotimaisuudesta ja vahvoista asiakkuuksista pidetään yhtiössä huolta, samoin kuin työntekijöistä.

– Yritysfilosofiamme voisi kiteyttää kolmeen teesiin, joiden kaikkien pitää olla kunnossa: Strategia, työporukka ja rahoitus. Näiden kolmen yhdistelmästä muodostuu yrityksen ja henkilöstön yhteinen visio, jota pyritään toteuttamaan kaikessa päivittäisessä toiminnassa. Pyroll-porukalla on hyvä henki, mikä auttaa tavoitteiden saavuttamisessa.

Pyrollin suurin asiakaskunta muodostuu suomalaisista elintarvikevalmistajista. Lankila sanookin yhtiön kasvavan suomalaisten brändien mukana. Kotimaan markkinat kattavat Pyroll Pakkausten toiminnasta noin 85 prosenttia, ja pieni osa pakkaustuotannosta menee vientiin, pääosin lähialueille Eurooppaan.

Mika Lankilan haastattelu on julkaistu Pakkaus-lehden numerossa 3/2020. Lue juttu kokonaan

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)