Pyroll-konsernille uusi toimitusjohtaja

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-02-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pyroll-konsernin emoyhtiön, Pyroll Group Oy:n, uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty DI Mika Lankila. Viime vuodet Pyroll Groupin vt. toimitusjohtajana toiminut Pyrollin perustaja, teollisuusneuvos Reino Uusitalo jatkaa yhtiön hallituksen puheenjohtajana.

“Mika on ollut monella toimialalla ja tilanteessa mukana ja tuo omalla osaamisellaan ja tyylillään uutta draivia Pyrollin toimintaan ja kehittämiseen. Itse pysyn jatkossakin taustalla Pyrollin tukena, mutta koen, että on aika antaa enemmän tilaa uusille ajatuksille”, sanoo Reino Uusitalo.

Mika Lankila, 38, siirtyy tehtävään Loomis Value Solutions Oy:n (entinen Intermarketing Oy) talous- ja kehitysjohtajan toimesta. Aikaisemmin Lankila on toiminut mm. liikkeenjohdon konsulttina ja kyberturvayhtiö Deltagon Group Oy:n hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana vuosina 2010–2017. Lankila on erikoistunut liiketoiminnan kehittämiseen ja toiminut monipuolisesti eri yhtiöiden neuvonantajana. Lankila on toiminut Pyrollin hallituksessa vuodet 2015 – 2017 sekä ollut aktiivisesti mukana Uusitalon perheen eri yhtiöissä vuodesta 2009 alkaen.

”Olen etuoikeutettu päästessäni mukaan suomalaiseen hienoon perheyhtiöön. Pyroll on yhtiönä minulle suhteellisen tuttu, sillä taustalla olen tehnyt jo vuosia töitä niin Pyrollissa kuin muissakin Uusitalojen omistamissa yhtiössä. Tämä oli parin vuoden tauon jälkeen ns. paluu vanhaan, mutta uuteen rooliin,” Lankila toteaa.

Lankilan pääasiallinen tehtävä on tukea Pyrollin liiketoimintojen johtoa. Pyroll Groupiin kuuluu kolme itsenäistä toimialaa, joiden toimitusjohtajien kanssa Lankila tulee tekemään tiivistä yhteistyötä. Pyroll Sopimusjalostusta johtaa Ilkka Haitti, Pyroll Pakkauksia vie eteenpäin Mikael Svennas ja Pyroll Paperitukkua luotsaa Vesa Välimaa.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept