PVC-muovipakkauksetkin muovinkeräykseen

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-06-01
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Muovipakkausten lajittelu muuttuu, kun kesäkuun alusta alkaen kotitaloudet voivat lajitella PVC:stä valmistetut muovipakkaukset muiden muovipakkausten mukana.

PVC-muovista valmistettujen pakkausten lajittelu muuttuu. Kesäkuun alusta alkaen ne voi lajitella muiden muovipakkausten tapaan. Kuten muutkin muovipakkaukset, PVC:stä valmistetut pyydetään lajittelemaan tyhjinä, puhtaina ja kuivina.

– Lajittelututkimustemme perusteella PVC:stä valmistettujen pakkausten määrä oli muovipakkausten kokonaismäärästä vain muutamia prosentin kymmenyksiä. Määrä on niin pieni ja lajittelulaitokset niin kehittyneitä, että PVC-muovista valmistetut pakkaukset eivät hankaloita muiden muovipakkausten kierrätystä. Ne voidaan käsitellä muiden muovipakkausten mukana, kertoo Suomen Uusiomuovin toimitusjohtaja Mika Surakka.

Tavoitteena vähentää PVC-muovisten pakkausten määrää

PVC:stä valmistettuja muovipakkauksia käytetään tällä hetkellä esimerkiksi lääkkeiden painopakkauksissa ja satunnaisissa tuotteissa lämpömuovattuina pakkauksina. Vaikka niiden käyttö on jo tällä hetkellä vähäistä, tavoitteena on vähentää sitä entisestään. Suomen Uusiomuovi pyrkii tähän esimerkiksi nostamalla PVC-muovista valmistettujen pakkausten kierrätysmaksua muiden muovipakkausten kierrätysmaksuun verrattuna sekä kouluttamalla pakkauksia tuottavia yrityksiä käyttämään pakkauksissa muita muovilajeja.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx