Puustelli vaihtoi muovin aaltopahviin pakkauksissa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-10-23
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Puustelli vaihtoi muovin aaltopahviin keittiökalusteidensa pakkaamisessa. Ratkaisu vähentää käytetyn muovin määrää jopa 32 000 kiloa vuodessa.

Puustelli Group Oy ja DS Smith suunnittelivat yhdessä keittiökalusteiden uudenlaisen pakkaamistavan, jossa tuotteiden pakkaustapa vaihtui muovista kierrätettävään ja ympäristöystävälliseen aaltopahviin.

Puustelli valmistaa keittiökalusteita ja muita kodin kalusteita Harjavallassa, josta se toimittaa niitä Suomen lisäksi Ruotsiin, Baltian maihin ja Venäjälle. Aiemmin Puustelli-kalusteet pakattiin muoviin käyttäen muovisia kulmasuojia sekä muovista kiristekalvoa. Ratkaisu oli vastoin yrityksen ympäristövastuullisuustavoitteita, eikä se auttanut myöskään suojaamaan tuotteita kuljetuksen aikana riittävästi. Tämä puolestaan aiheutti välillisiä kustannuksia vahingoittuneen tavaran muodossa.

Ratkaisuna ongelmaan DS Smithin asiantuntijat innovoivat suunnitelman, jossa Puustelli tarvitsee vain seitsemän erikokoista kiintokalusteen suojaukseen suunniteltua pahvista kuljetuspakkausta, mutta pystyy suojaamaan niiden yhdistelmillä jopa 2 000 erilaista kalustetta.

Uusi aaltopahvista valmistettu pakkausratkaisu on paitsi ympäristöystävällinen ja mukautuva, myös loppukäyttäjää ajatellen helppo ja toimiva. Kuljetuksen jälkeen sen voi nostaa helposti pois ja kierrättää osana pahvinkeräystä. Vaikka materiaali on kevyt, se on silti tukeva ja tuotetta suojaava. Rakenteellaan se estää kalustemekanismien liukumisen kuljetuksen aikana.

Suojaavana ratkaisuna uusi aaltopahvinen pakkaus säästää myös Puustellin kustannuksia, kun tuotteita ei palaudu tehtaalle kuljetusvaurioiden vuoksi. Lisäksi monen kokoiseen kalusteeseen sopiva, mukautuva kuljetuspakkaus säästää varastointikustannuksia, kun varastossa ei tarvitse olla monenlaisia pakkaustarpeita.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB