Pullovettä tuodaan Suomeen moninkertainen määrä vientiin verrattuna

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-04-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pakatun veden markkina ja myynti maailmalla kiihtyy. Pakatun veden maailmanlaajuinen markkina kasvaa vuosittain keskimäärin 6-8 % ja sen ennustetaan olevan viiden vuoden kuluttua jo noin 300 miljardia euroa.

Vaikka hanavettä puolustavia, erittäin näkyviä kampanjoita on maailmalla käynnissä, näyttää siltä, että pakatun veden voittokulku väistämättä jatkuu, kertoo maa- ja metsätalousministeriön tuottama selvitys pakatun veden tuotannon ja viennin tilannekuvasta.

Taustalla vaikuttavat muotitrendit, pakatun veden helppokäyttöisyys sekä massiivinen markkinointi. Suuret globaalit toimijat hallitsevat maailman markkinaa – skenaarioissaan ne näkevät pakatun veden olevan merkittävä ellei merkittävin osa niiden tulevaisuuden liikevaihtoa ja -tulosta. Suomessakin pakattu vesi on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Tullin tilastojen mukaan vuonna 2018 Suomesta vietiin maustamatonta kivennäis- ja lähdevettä yli miljoona litraa (1 000 m3), kun samaan aikaan tänne tuotiin yli 21 miljoonaa litraa (21 000 m3) vastaavia vesituotteita (pääosin Saksasta) eli Suomeen tuodaan 20 kertaa enemmän pakattua vettä kuin mitä täältä viedään.

MMM:n tuottamaan raporttiin voi tutustua täällä:
https://mmm.fi/artikkeli

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli