Pullolaatikko toimii myös pelikenttänä

JULKAISTU: 16. elokuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Juomapullojen kuljetuslaatikkoa voi käyttää myös jääkiekkopelin kenttänä. Tämä oivallus toi Scanstar-pakkauspalkinnon SCA Forest Productsin tuotteelle.

Vasarinken-laatikon kehitti SCA yhdessä Glomma Papp -yhtiön kanssa. Kilpailun tuomariston mukaan pyöristetyt kulmat aaltopahvipakkauksessa ovat uutta, ja tarjoavat mahdollisuuksia mielenkiintoisiin esillepanoihin. Tuomaristo kiitti myös pullopakkauksen jälkikäyttöä pelinä.

Toinen palkittu ruotsalainen pakkaus oli Ruotsin DS Smithin kehittämä aaltopahvipakkaus kuorma-autojen pyörän napojen kuljetukseen. Pakkaus on tuomariston mukaan helposti avattava ja kestävä kokonaisratkaisu.

Suomalaiset pakkausratkaisujen toimittajista palkittiin kaksi. Stora Enso voitti Scanstarin EcoFishBoxillaan, joka on kalatuotteille tarkoitettu kuitupakkaus. Toisen Scanstarin toi Suomeen Apetit Tuorekset-ruuanlaittokasviksille kehitetyllä pakkauksellaan.

Norjan Smurfit Kappa palkittiin konttorituolipakkauksesta ja Tanskan Smurfit Kappa kuljetuspakkauksesta Icopalille. Norjasta sai palkinnon myös Moltzau tuotepakkauksesta ja Tanskasta RPC Superfos ruokapakkauksista.

Scanstar on yhteispohjoismainen pakkausalan toimijoiden kilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1969 alkaen. Kilpailu on avoin kaikille Skandinaviassa suunnitelluille tai valmistetuille pakkauksille, ja sen järjestävät vuorovuosina Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan pakkausalan toimialajärjestöt. Suomessa kilpailua edustaa Suomen Pakkausyhdistys ry.

Lisätietoja Scanstarista.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)