Pullolaatikko toimii myös pelikenttänä

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-08-16
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Juomapullojen kuljetuslaatikkoa voi käyttää myös jääkiekkopelin kenttänä. Tämä oivallus toi Scanstar-pakkauspalkinnon SCA Forest Productsin tuotteelle.

Vasarinken-laatikon kehitti SCA yhdessä Glomma Papp -yhtiön kanssa. Kilpailun tuomariston mukaan pyöristetyt kulmat aaltopahvipakkauksessa ovat uutta, ja tarjoavat mahdollisuuksia mielenkiintoisiin esillepanoihin. Tuomaristo kiitti myös pullopakkauksen jälkikäyttöä pelinä.

Toinen palkittu ruotsalainen pakkaus oli Ruotsin DS Smithin kehittämä aaltopahvipakkaus kuorma-autojen pyörän napojen kuljetukseen. Pakkaus on tuomariston mukaan helposti avattava ja kestävä kokonaisratkaisu.

Suomalaiset pakkausratkaisujen toimittajista palkittiin kaksi. Stora Enso voitti Scanstarin EcoFishBoxillaan, joka on kalatuotteille tarkoitettu kuitupakkaus. Toisen Scanstarin toi Suomeen Apetit Tuorekset-ruuanlaittokasviksille kehitetyllä pakkauksellaan.

Norjan Smurfit Kappa palkittiin konttorituolipakkauksesta ja Tanskan Smurfit Kappa kuljetuspakkauksesta Icopalille. Norjasta sai palkinnon myös Moltzau tuotepakkauksesta ja Tanskasta RPC Superfos ruokapakkauksista.

Scanstar on yhteispohjoismainen pakkausalan toimijoiden kilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1969 alkaen. Kilpailu on avoin kaikille Skandinaviassa suunnitelluille tai valmistetuille pakkauksille, ja sen järjestävät vuorovuosina Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan pakkausalan toimialajärjestöt. Suomessa kilpailua edustaa Suomen Pakkausyhdistys ry.

Lisätietoja Scanstarista.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox