Pringles-purkki uudistuu

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-09-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pringles-brändin omistava Kellogg’s on päivittämässä tuubissa myytävien perunalastujen pakkausta. Uudistuksen taustalla on tavoite saada pakkauksesta aiempaa helpommin kierrätettävä. Uudet tuubipakkaukset on otettu testikäyttöön osassa Tescon myymälöitä Iso-Britanniassa, ja samalla testataan kahta erilaista kansivaihtoehtoa, muovista ja paperista.

Kierrätyksen kannalta Pringles-pakkauksen suurin ongelma on ollut se, että purkki on valmistettu monesta eri materiaalista. Itse tuubi on kartonkia, jossa on alumiinipinnoite, purkin pohja on metallia ja kansi muovia.

Uuden pakkauksen kehitystyöhön on kulunut aikaa noin 12 kuukautta. Uusi purkki on muotoiltu kuten ennenkin, mutta materiaaleja on korvattu kierrätysjärjestelmäystävällisemmillä. Uudistuksen myötä pakkaus koostuu noin 90-prosenttisesti paperista. Täysin kuitupohjainen pakkaus ei kuitenkaan ole, jotta tuotteen vaatimat barrieeriominaisuudet saadaan varmistettua.

Pakkausuudistus liittyy Kellogg’sin tavoitteisiin pakata kaikki tuotteensa uudelleen käytettäviin, kierrätettäviin tai kompostoituviin pakkauksiin vuoden 2025 loppuun mennessä. Uudistuksesta kertoivat aiemmin muun muassa BBC ja CNN.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x