Pringles-purkki uudistuu

JULKAISTU: 2020-09-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pringles-brändin omistava Kellogg’s on päivittämässä tuubissa myytävien perunalastujen pakkausta. Uudistuksen taustalla on tavoite saada pakkauksesta aiempaa helpommin kierrätettävä. Uudet tuubipakkaukset on otettu testikäyttöön osassa Tescon myymälöitä Iso-Britanniassa, ja samalla testataan kahta erilaista kansivaihtoehtoa, muovista ja paperista.

Kierrätyksen kannalta Pringles-pakkauksen suurin ongelma on ollut se, että purkki on valmistettu monesta eri materiaalista. Itse tuubi on kartonkia, jossa on alumiinipinnoite, purkin pohja on metallia ja kansi muovia.

Uuden pakkauksen kehitystyöhön on kulunut aikaa noin 12 kuukautta. Uusi purkki on muotoiltu kuten ennenkin, mutta materiaaleja on korvattu kierrätysjärjestelmäystävällisemmillä. Uudistuksen myötä pakkaus koostuu noin 90-prosenttisesti paperista. Täysin kuitupohjainen pakkaus ei kuitenkaan ole, jotta tuotteen vaatimat barrieeriominaisuudet saadaan varmistettua.

Pakkausuudistus liittyy Kellogg’sin tavoitteisiin pakata kaikki tuotteensa uudelleen käytettäviin, kierrätettäviin tai kompostoituviin pakkauksiin vuoden 2025 loppuun mennessä. Uudistuksesta kertoivat aiemmin muun muassa BBC ja CNN.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)