Postin Box -tila palkittiin parhaana "viimeisen mailin innovaationa"

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-10-14
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Box on katutason tila Helsingin keskustassa, johon voi tilata verkkokauppatoimitukset ja vaikka sovittaa vaateostoksen saman tien. Pakkausmateriaalit voi jättää Boxiin.

Postin Box on voittanut kansainvälisen logistiikka-alan palkinnon Parcel and Postal Technology International Awards -kilpailussa. Posti palkittiin kilpailussa innovatiivisesta viimeisen mailin jakeluratkaisusta. Box yhdistää verkkokauppiaat ja kuluttajat samaan tilaan.

Viime vuoden marraskuussa Helsinkiin Keskuskadulle avatun Boxin tarkoitus on tehdä verkko-ostosten noutamisesta ja palautuksesta mahdollisimman helppoa. Boxissa on mm. jättimäinen pakettiautomaatti, sovituskopit ja digitaalinen kioski.

−         Boxista on noudettu ensimmäisen vuoden aikana kymmeniä tuhansia paketteja ja sieltä on lähetetty tuhansia paketteja, kertoo Postin brändistä ja asiakaskanavista vastaava johtaja Kaisa Ilola.

Jos asiakas on tilannut verkkokaupasta vaatteita, hän voi sovittaa niitä saman tien paikan päällä. Jos vaatteet pitää palauttaa, se onnistuu heti ilman lenkkiä kodin kautta. Lähetysmateriaalit voi jättää Boxiin kierrätettäviksi tai muiden käytettäviksi.

Paras viimeisen mailin innovaatio

Posti- ja logistiikka-alan toimijat voivat ehdottaa kilpailutöitä Parcel and Postal Technology International Awards -kilpailuun vapaasti. Parhaista ehdotuksista kootaan shortlista, josta kansainvälinen asiantuntijaraati valitsee voittajat. Posti voitti tänä vuonna sarjan, jossa palkittiin kaikista innovatiivisin viimeisen mailin ratkaisu (Final Mile Innovation of the Year Award).

12:tta kertaa järjestetyssä Parcel and Postal Technology International Awards
-kilpailussa jaettiin palkinnot yhteensä kahdeksassa eri sarjassa: https://www.parcelandpostvirtuallive.com/en.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x