Pilottihankkeessa kehitetään täysin metallista tuubia

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-09-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Emballator on ilmoittanut lanseeraavansa monotube-prototyypin, joka on valmistettu kokonaan alumiinista. Yhtiö etsii nyt yhteistyökumppaneita pilottihankkeeseensa, jotta tuote voidaan kaupallistaa ja saattaa markkinoille.

Yhtiö kertoo, että uusi tuubipakkaus on täysin muoviton, sillä myös sen korkki on valmistettu alumiinista. Näin ollen kaikki pakkauksen osat voidaan käytön jälkeen kierrättää.

– Monoputki on sataprosenttisesti alumiinia, mikä helpottaa ja parantaa kierrätysprosessia. Tuubissa on samat tuoteominaisuudet kuin aiemmassa vastaavassa pakkauksessa, ja sekä tuubin että korkin muotoilu on sama kuin ennenkin, sanoo Emballator Tectubesin toimitusjohtaja Tobias Lidevei.

Toukokuussa Emballator lanseerasi uuden kokonaan kuluttajilta kerätystä kierrätysalumiinista valmistetun tuubivalikoiman, jota yhtiön mukaan voidaan käyttää terveydenhuollon, kemikaalien ja elintarvikkeiden segmenteissä. Yhtiö julkaisi myös uuden kierrätettävän muovimateriaalin, joka on yhtiön mukaan valmistettu vähintään 90-prosenttisesti kierrätetystä muovista.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB