Pikkupullojen palautusastetta saatiin nostettua kampanjan avulla

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-04-28
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Altia lanseerasi keväällä 2019 vastuullisuuskampanjan, jonka tavoitteena oli lisätä kuluttajien ymmärrystä PET-muovipullojen ympäristövaikutuksista sekä parantaa taskumattikokoisten pullojen palautusastetta. Monikanavaisella kampanjalla saatiin nostettua pienten pullojen palautusastetta 8 prosentilla. Nyt kampanja toteutetaan uudestaan Alkoissa ja Altian digitaalisissa kanavissa.

Suomi on pullonpalautuksen kärkimaita: yli 90 % pantillisista pulloista ja tölkeistä palautetaan. Korkeasta palautusasteesta huolimatta miljoonia pulloja jää yhä palauttamatta ja erityisesti taskumattikokoisia muovisia viina- ja vodkapulloja jää viemättä kierrätykseen. Pienet muovipullot kulkevat helposti mukana tapahtumissa kodin ulkopuolella, mikä on yleisin syy sille, ettei pulloja tule vietyä palautusautomaattiin.

Pakkausten kierrätys on kuitenkin yksi merkittävä tapa vähentää tuotteiden hiilijalanjälkeä, jätteiden määrää ja luonnon kuormittumista. Esimerkiksi PET-muovipulloon pakatun Koskenkorva Vodkan kokonaishiilijalanjäljestä lähes neljäsosa tulee pakkauksesta. Materiaalina PET-muovi on kuitenkin helposti kierrätettävää ja sitä voidaan käyttää uudelleen lähes loputtomasti. Kierrätettävän PET-muovipullon hiilijalanjälki on myös yli 60 % pienempi kuin vastaavan lasisen pullon.

Parantaakseen pienten pullojen palautusastetta, Altia toteutti keväällä 2019 vastuullisuuskampanjan, jossa muistutettiin pullojen, hyllyjen, sosiaalisen median ja katumainoksien kautta pullojen kierrätyksestä. Altian pienten muovipullojen palautusaste nousi 8 %:lla.

Tänä keväänä Altia uusii kampanjan. Kierrätystarroilla varustetut pullot ovat jo alkaneet ilmestyä Alkojen hyllyille ja vappuviikolla kampanja näkyy sosiaalisen median kanavissa. Edellisen kampanjan tapaan viestinnällä tarjotaan tietoa PET-muovipullojen kierrätyksestä ja muistutetaan, että kaikki pullot kuuluvat palautusautomaattin ­– myös se pieninkin.

Koronatilanteen vuoksi on hyvä muistaa suojata itseään ja muita tartunnoilta myös pullonpalautusautomaatilla. Pulloja voi palauttaa suuremman määrän kerralla, jolloin palautuksesta ei aiheudu turhia käyntejä. Hanskojen ja käsidesin käyttö sekä turvavälin pitäminen muihin asiakkaisiin on suositeltavaa myös pullonpalautusautomaatilla ja kädet on hyvä pestä aina kauppareissun jälkeen.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB