Pieni muutos laatikkoon säästää hurjan määrän teippiä

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-10-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Lenovo on kehittänyt ThinkPad-kannettavien kuljetusta varten pahvilaatikon, jonka sulkemiseen ei tarvita muoviteippiä. Itselukittuvan laatikon avulla säästetään yhteensä 19 500 kilometriä teippiä vuosittain.

Lenovon ThinkPad-kannettavien tietokoneiden laatikoihin on kehitetty itselukittuva rakenne. Laatikon alaosan kaksi liuskaa ja niitä vastaavat lukitusreiät sulkevat laatikon samalla lisäten pakkauksen vakautta ja turvallisuutta. Mekanismi on yhtä vahva kuin teipattu laatikko ja sen kustannukset ovat samansuuruiset. Itselukittuvalla rakenteella säästetään vuosittain käytettävän teipin määrää 54 tonnilla. Samalla tuotepakkauksen hiilijalanjälki pienenee. Teipitön laatikko parantaa myös pahvipakkauksen kierrätettävyyttä.

– Tietojenkäsittelyssä kestävä kehitys ei tarkoita vain kiinnittämistä huomiota vain siihen, mistä teknologiatuotteet valmistetaan, vaan myös siihen, miten ne pakataan, sanoo Mary Jacques, Lenovon globaali ympäristöasioiden ja kestävän kehityksen johtaja. – Pelkkä pahvin kierrätys ei riitä. Meidän on myös poistettava pakkauksissa käytettävä muovi.

Teipin poistamisen lisäksi Lenovo on uudistanut ThinkPad -pakkauksia muillakin tavoilla. Vuonna 2008 Lenovo siirtyi käyttämään 100-prosenttisesti kierrätettäviä materiaaleja. Osassa ThinkPad-tuotteita myös laatikon sisällä käytetään uusia materiaaleja muovin sijasta. Vuodesta 2018 eteenpäin ThinkPad X280 on suojattu bambusta ja sokeriruo’osta valmistetuilla lämpömuovatuilla tyynyillä.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva