Pesuaineet pois lasten ulottuvilta

JULKAISTU: 1. marraskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Smurfit Kappa on yhteistyössä pesuainevalmistaja McBriden kanssa tuottanut täysin kuitupohjaisen Click-to-Lock Pods Box -pakkauksen, joka on yhtiön mukaan turvallinen ja kestävä vaihtoehto perinteiselle pyykinpesuainekapseleiden muovilaatikolle. Smurfit Kappan mukaan uusi pakkaus vähentää tuotannonaikaisia hiilidioksidipäästöjä 32 prosenttia.

Uuden pakkauksen tilavuus on 25 prosenttia suurempi kuin muovisen version. Lisäksi Click-to-Lock Pods Boxissa on lapsilukkojärjestelmä, joka on eurooppalaisen puhdistuskemikaalivalmistajajärjestö AISE:n (International Association of Soaps, Detergents and Maintenance Products) hyväksymä. Pakkauksen sisällä oleva lakka varmistaa kosteusbarrieerin ja suojaa laatikon sisältöä.

Click-to-Lock Pods Box on jo hyllyillä Ranskassa, ja on määrä ottaa käyttöön ympäri Eurooppaa tulevina kuukausina. Valmistajan mukaan pakkaus on kierrätettävä ja täysin biohajoava.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi