Paperiset Pringles-tölkit testiin Britanniassa

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-08-02
PÄIVITETTY: 2023-08-16
Kuva: Kellogs

Hankalina kierrätettävinä tunnetut Pringles-tölkit saattavat jäädä historiaan, kun kierrätetystä paperista valmistetut, kierrätettävät tölkit saapuvat kokeiluun joihinkin Tescon myymälöihin itäisessä Englannissa syyskuussa. Uusia paperisia tölkkejä testataan kahdella eri kannella, paperisella ja muovisella.

Tällä hetkellä Pringles-tuubi on kombinaatio alumiinista, kartongista, metallista ja muovista, mikä tekee sen kierrättämisestä kuluttajalle haastavaa. Alkuperäisen tölkin on suunnitellut kemisti ja elintarvikkeiden varastointiteknikko Fredric John Bauer ja se lanseerattiin USA:ssa vuonna 1967.

Kellogs on kehittänyt uutta Pringles-tölkkiä lähes vuoden ajan tavoitteena pakkauksen kierrätettävyyden parantaminen, hyperbolisen parabloidin muotoisten sipsien suojaaminen ja tuotteen pitkän hyllyiän takaaminen.

Mikäli kokeilu osoittautuu toimivaksi, uusia tölkkejä voi tulla saataville ympäri Eurooppaa. Britannian tölkkikokeilua ennen paperista valmistettua purkkia testattiin viime vuoden lopulla Italiassa versiolla, jonka kansi oli valmistettu kierrätetystä teräksestä.

Jatka lukemista

Packnews tarjoaa sinulle ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack 2024 -messuille

Tänä syksynä Packnews tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Fachpack-messuille Nürnbergiin.
Messegeschehen / Fair activities in general

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB