Pankaboard kehitti taivekartonkia investoinnilla

JULKAISTU: 2. elokuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Erikoiskartonkeja valmistava Pankaboard on parantanut taivekartonkinsa laatua investoinnin ja tuotekehityksen avulla. Yhtiö on tehnyt merkittävän investoinnin kartonkikone BM2:een.

BM2 tuottaa paksumpia taivekartonkilaatuja. Koneen rainanmuodostuksen hallinta on uusittu vastaamaan korkeimpia laatuvaatimuksia. Investoinnin avulla on optimoitu kartongin sileys ja konvertointiominaisuudet.

”Tämän investoinnin ja tuotekehityksen avulla olemme saaneet kartongille erittäin hyvän rakenteen, joka tuottaa useita etuja asiakkaillemme”, sanoo Pankaboardin tehtaanjohtaja Petri Saastamoinen.

Etuja ovat yhtiön mukaan erinomainen painolaatu, parempi pinta laminoinnille ja entistä parempi ajettavuus nopeilla pakkauslinjoilla.

Pankaboard valmistaa korkealaatuisia kartonkeja pakkauksiin, elintarviketeollisuuden tarpeisiin sekä erilaisiin graafisiin ja teollisiin sovelluksiin. Lieksassa sijaitsevan tehtaan tuotantokapasiteetti on 110 000 tonnia vuodessa.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)