Pandan Juhlapöydän Konvehteja 50 vuotta

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-12-20
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Pandan Juhlapöydän Konvehteja -rasia kuuluu suomalaiseen arkeen ja juhlaan siinä missä Aalto-maljakkokin. Perinteinen konvehtirasia on edelleen liki samanlainen kuin vuonna 1967.

Nykyisen rasian yhdeksästä konvehtimausta peräti neljä ovat olleet mukana koko puolikkaan vuosisadan. Konvehtirasiasta löytyivät jo vuonna 1967 Pehmeä Toffee, Minttu, Suklaatryffeli ja Zabaglione. Näistä kaksi viimeksi mainittua jopa valetaan edelleen samaan muottiin kuin 50 vuotta sitten. Tuttua pakkaustakin on päivitetty vuosien saatossa vain hyvin hienovaraisesti.

Juhlapöydän Konvehteja -rasian suklaat on valmistettu UTZ-sertifioidusta kaakaosta, ja koko valikoima on gluteeniton. Nämä tiedot merkitään nykyään myös konvehtirasiaan. Rasian kartonki on peräisin Äänekoskelta ja raaka-aineista merkittävä osa eli maitojauhe ja sokeri ovat kotimaisia.

Juhlapöydän Konvehteja -suklaarasian juhlavuosi näkyy rasiavalikoiman kasvuna. Suosikkirasia on tuttu 300-grammainen, ja sen lisänä valikoimassa on tänä vuonna myös 800-grammainen violetti juhlarasia.

Konvehteja valmistava Panda toteutti tänä vuonna myös kyselyn tärkeästä aiheesta: missä järjestyksessä konvehdit tulee syödä? Kyselyn mukaan suomalaiset jakautuvat tässä kysymyksessä kahteen leiriin. Niukan enemmistön mielestä suklaarasian ylempi kerros tulee syödä konvehdeista tyhjäksi ennen kuin voi siirtyä alempaan kerrokseen. Lähes yhtä monella on oikeasta tavasta täysin vastakkainen näkemys.

 

 

 

Uusimmat uutiset

Robotfactory esitteli automaattisen leikkauslaitteen Zünd D3-leikkuupöydälle

Äskettäin päättyneillä Fespa-messuilla Berliinissä Robotfactory esitteli automatisoitua leikkausjärjestelmäänsä. Siinä kaksi ABB:n teollisuusrobottia työskentelee teollisen Zünd D3 -leikkauspöydällä.
robot_01

Labelexpo Europe -messut laajenivat – mukaan tulivat taivekartongit

Ei ole harvinaista, että etikettivalmistajat tuottavat painokoneillaan myös pientä taivekartonkia. Tämä näkyy vuoden 2025 Labelexpo Europe -messuilla, jotka laajenevat taivekartonkiteknologian suuntaan. Tähän asti Labelexpossa on keskitytty etiketteihin ja joustopakkauksiin. Informa Markets Labels & Packaging Groupin strateginen johtaja Andy Thomas-Emans kertoo, miksi näin tapahtui.
lsbel

Starbucks lanseerasi muovittomat kahvimukit

Starbucksin ikonisen valkoisen kupin uusi versio lanseerattiin Euroopassa. Pitkän tutkimus- ja kehitystyön tuloksena Starbucks on nyt esitellyt mukin, jossa muovivuoraus on korvattu mineraalipohjaisella pinnoitteella. Myös kertakäyttöiset muovikannet on korvattu kuitupohjaisilla vaihtoehdoilla, jotka on päällystetty samalla mineraalipohjaisella materiaalilla. Uusi muki on sertifioitu kotikompostoitavaksi ja se on laajasti kierrätettävissä.
astar

”Räjähtävä” ketsuppipakkaus

Hollantilainen suunnittelutoimisto Akarton on esitellyt kampanjapakkauksen, jonka se teki kotimaassaan toimivalle Helalle ja heidän Hela Tomaten Ketchupilleen. Se osoittaa, kuinka innovatiivisuus ja käytännöllisyys voivat toimia yhdessä. Pallomainen pakkaus avautuu tavalla, joka muistuttaa räjähdystä. Yrityksen mielestä se tuo uuden standardin elintarviketeollisuudelle. Hela satsaa nyt influencereihin tavoittaakseen kuluttajamarkkinat.
Akarton_VM3_25_opening.1x

Jatka lukemista

Metsä Group pilotoi hiilidioksidin talteenottoa Raumalla – tavoitteena koetehdas

Metsä Group aikoo kokeilla ensi kesänä Rauman sellutehtaalla puuperäisen hiilidioksidin talteenottoa. Sitä voitaisiin hyödyntää fossiilisia materiaaleja ja polttoaineita korvaavien tuotteiden raaka-aineena, mutta ensin teknologioiden ja markkinoiden pitäisi kehittyä.
Biotehdas

Orapacille Pohjoismaiden ensimmäinen uuden sarjan KBA-stanssauskone

Oravaisen tehtaille asennettiin marraskuussa harvinaislaatuinen stanssauskone. Se pystyy käsittelemään käyriä aaltopahviarkkeja paremmin kuin edeltäjänsä.
20241009_120639

Suomalaiskeksintö: pakkauspaperin biomuovikalvo kestää rasvan ja hapen

Suomalainen metsä- ja paperiyhtiö UPM on kehittänyt yhdessä yhdysvaltalaisen Eastmanin kanssa uuden pakkauspaperin elintarvikkeille. Materiaaliin on lisätty rasvan- ja hapenkestävä kalvo, joka on valmistettu selluloosapohjaisesta biomuovista. Näin kertoo Pohjoismaiden biomuoviyhdistys (Nordisk Bioplastförening) verkkosivuillaan.
upm-biobarrier-toppx

VTT aikoo jalostaa metsäteollisuuden päästöt kierrätysmuoviksi

VTT avasi talteenotettua hiilidioksidia hyödyntävän pilottilaitoksen, jonka tavoitteena on jalostaa metsäteollisuuden päästöt pitkäikäiseksi, kierrätettäväksi muoviksi.
vtt