Pakkausvärien ja lakkojen hinnat nousevat

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-12-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kaksi suurta pakkausvärien valmistajaa Flint Group ja Sun Chemical ovat ilmoittaneet nostavansa värien ja lakkojen hintoja tammikuun alusta. Syy on kustannusten jatkuva nousu.

Flint korotti hintoja viimeksi maaliskuussa 2017, ja kertoo nyt olevansa pakotettu nostamaan värien hintoja raaka-aineiden hintojen merkittävän nousun takia. Osa noususta on jo tapahtunut, ja osan ennustetaan tapahtuvan ensi vuonna.

Liuotin- ja vesipohjaisten värien ja lakkojen keskeisten materiaalien hinnat ovat nousussa. Syitä nousuun ovat Flintin mukaan useiden pigmenttitehtaiden sulkeminen Kiinassa, glyseriinin hinnan ennustettu 89–90 prosentin nousu 2018 ja tärkeiden lakkojen raaka-aineiden saatavuuden tiukkeneminen. Myös titaanioksidin saatavuusongelmat ja hintojen nousu vaikuttavat yhä värien hintoihin.

Flint ilmoittaa nostavansa kaikkien pakkausvärituotteiden hintoja.

Myös Sun Chemical kertoo samanlaisten kustannustekijöiden vaikuttaneen tuotantoonsa. Kustannukset ovat yrityksen mukaan nousseet jatkuvasti vuodesta 2016 lähtien materiaalien tuotanto- ja ympäristörajoitusten vuoksi. Yritys kertoo hintojen nousevan eri tuotteissa yksinumeroisilla luvuilla.

Pakkauspainamiseen vaikuttavat myös Hubergroupin ilmoittamat hintojen korotukset. Yritys ilmoitti lokakuun alussa nostavansa vesipohjaisten lakkojen ja UV-lakkojen hintoja noin 10 prosenttia. Syyksi yritys ilmoittaa keskeisten raaka-aineiden kuten styreenin ja akryylihappojen hintojen nousun.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak