Pakkausinnovaatioita osaamiskeskuksessa

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-09-08
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsä Board on avannut Äänekoskelle osaamiskeskuksen, jonka tavoitteena on vauhdittaa materiaali- ja pakkausinnovaatioita. Tarkoitus on hyödyntää teknologiaa tutkimus- ja kehitystyössä, pakkaussuunnittelussa ja pakkausten toiminnallisuuden kehittämisessä sekä tarjota yhteistyöalusta asiakkaille ja teknologiakumppaneille.

– Pakkausten määrän kasvaessa tarvitaan ratkaisuja, joilla voidaan korvata fossiilipohjaisia materiaaleja ja helpottaa pakkausten kierrätettävyyttä. Uusi osaamiskeskuksemme auttaa kehittämään kartonki- ja pakkausratkaisuita, jotka ottavat huomioon koko arvoketjun eikä vain osia siitä. Nyt saatavilla olevan tietotaidon, osaamisen ja työkalujen avulla voimme optimoida suorituskyvyn koko pakkauksen elinkaaren ajan, sanoo Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio.

Noin 1 500 neliömetriä kattava osaamiskeskus sisältää tutkimus- ja kehitystilat, pakkaussuunnittelustudion, asiakaspalautekeskuksen ja huippumodernin laboratorion, joka tarjoaa yli 100 erilaista mittaus- ja analyysimenetelmää. Keskuksen palveluihin lukeutuvat myös virtuaalinen myymäläympäristö ja tietokonepohjainen (CAE) simulaatiotyökalu, jolla voidaan analysoida ja mallintaa pakkauksen suorituskykyä.

Metsä Boardin osaamiskeskus yhdistää Metsä Boardin omien asiantuntijoiden, materiaali- ja teknologiatoimittajien, startup-yritysten sekä yliopistojen ja tutkimusyritysten osaamisen. Osana yhteistyökonseptia osaamiskeskus tarjoaa virtuaalisia työpajoja, jotka mahdollistavat yhteisprojektit ja -kehittämisen silloin, kun fyysiset tapaamiset eivät ole mahdollisia.

Äänekosken biotalousekosysteemiin, johon osaamiskeskuskin kuuluu, on muun muassa biotuotetehdas, kartonkitehdas, vaneritehdas, Pro Nemus -vierailukeskus ja tekstiilikuitujen valmistusta testaavasta koelaitos.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx