Pakkaus tuotteen mukaan

JULKAISTU: 9. helmikuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Leikkikaluja sokeriruo’osta pakkauksissa, jotka ovat peräisin ruotsalaisista metsistä. Näin Dantoy edistää kestävää kehitystä.

– Yrityksessämme kestävä kehitys on hyvin tärkeässä asemassa, Dantoyn Creative Manager Anette Joy – Leikkikaluvalmistajana tehtävämme on osaltamme taata kestävä tulevaisuus sekä lapsille että aikuisille. Sokeriruo’osta valmistettuja leikkikaluja tuottamalla voimme varmistaa, että tuotteet voidaan kierrättää tehokkaasti.

Biomuovin tuotanto on hyväksi myös ympäristön kannalta: sen raaka-aine sokeriruoko sitoo kasvaessaan hiilidioksidia ilmasta ja vaikuttaa siten kasvihuoneilmiöön vähentävästi. Biomuovin valmistuksessa CO2-tasapaino on positiivinen koko prosessissa aina kasvista valmiiseen biomuoviin asti.

Ruskea aaltopahvi uutuutena

Dantoylle on tärkeää tuotannon ympäristövaikutukset alusta loppuun. Siksi yritykselle oli luontevaa miettiä uudelleen pakkausratkaisuja uudelle kestävälle leikkikalusarjalle.

– Halusimme pakkauksen, joka kertoo, kuinka arvostamme ympäristöä säästäviä materiaaleja, Joy selittää.

Pakkausten kehittämisessä Dantoy on tehnyt yhteistyötä DS Smithin kanssa. Tehtävänä on ollut luoda uusi pakkaus, jossa ei ole keskitytty vain ympäristöön ja lapsiin, vaan joka olisi samalla kaunis ja kiinnostava ja houkuttelisi ympäristötietoisia kuluttajia.

Dantoyn suunnittelijat olivat tarkkaan miettineet pakkausta jo ennen kääntymistään DS Smithin puoleen. Dantoyn ja DS Smithin välillä yhteistyö oli jo tuttua, minkä ansiosta uuden pakkauksen kehittäminen tapahtui kivuttomasti. Tuloksena syntyi ruskeasta FSC-sertifioidusta aaltopahvista kokonainen sarja pakkauksia, jotka ovat korkealaatuisia ja joissa on tasainen painopinta, joka mahdollistaa vesipohjaisen ja ympäristöystävällisen fleksopainatuksen suoraan pintaan.

Tavanomainen leikkikalupakkausten yksityiskohta eli muovinen ikkuna on jätetty pois. Tämä mahdollistaa sen, että lapset ja vanhemmat voivat tunnustella tuotetta kaupassa ennen ostamista.

– Yhdessä olemme saaneet aikaan erinomaisen ratkaisun, Anette Joy sanoo. Pakkaus on ympäristöystävällinen, kuvastaa itse tuotetta, puhuttelee ympäristötietoisia kuluttajia ja vetoaa lapsiin.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi