Pakkaus kertoo tarinansa AR:n avulla

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-12-19
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enson pakkaus on monimediainen AR-kokonaisuus, joka kertoo syntytarinansa hauskasti, interaktiivisesti ja kolmiulotteisesti lisätyn todellisuuden avulla.

Tavalliselta näyttävä pakkaus sisältää marjamehua, mutta siitä löytyy myös monimediainen AR-kokemus, jota ei paljaalla silmällä näe. Kun pakkauksen takasivun skannaa ilmaisella Zappar-sovelluksella, pakkauksen päälle ilmestyy interaktiivista digitaalista sisältöä, joka kertoo pakkauksen valmistusprosessista. Pääsisältönä ovat animoidut ja hauskoja yksityiskohtia sisältävät 3D-minimaailmat, ja niiden lisäksi toteutuksesta löytyy tunnelmaa luovaa äänimaisemaa, videosisältöjä, 360-kuva, kartongin räjäytyskuva-animaatioita sekä tavallista teksti-infoa.

Kokonaisuus huipentuu kierrätysaiheiseen hauskaan peliin. Pakkaus on kehitetty yhteistyössä Stora Enson kanssa ja sen idea lähti innovaatiokilpailusta.  flyAR Augmented Reality Studion tiimi osallistui Industryhackin järjestämään innovaatiokilpailuun keväällä 2017. Kilpailun aiheena oli Hack the Pack, ja siinä etsittiin uusia ratkaisuja pakkauksiin. Voittava idea oli pakkauksiin liitettävä tarinallinen AR-kokemus, josta oli tehty erittäin nopea demoversio hackathon-viikonlopun aikana. 
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept