Painatustekniikan avulla vastuullisemmaksi

Teksti:Hanna Kiventöyry
JULKAISTU: 2021-06-03
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Yritysten valinnat ja ympäristöteot ovat tällä hetkellä suuren huomion kohteena. Myllärin tuotteita valmistava Helsingin Mylly pyrkii toiminnassaan olemaan vastuullisuuden edelläkävijä. Tehtyjä valintoja ovat mm. keskittyminen lähellä tuotettuihin kotimaisiin raaka-aineisiin, luomutuotteiden valmistus, kierrätettävien pakkausmateriaalien käyttö, hiilijalanjäljen pienentäminen ja hiilineutraalin tuotannon käyttöönotto. Kun selkeimmät keinot on käytetty, tarvitaan uusia ratkaisuja. 

Helsingin Mylly on ensimmäisten joukossa hyödyntänyt EGP-painatusta (Expanded Gamut Printing), mikä on tehokas tapa vähentää pakkauksen ympäristökuormitusta. Yritys on nyt laajentanut EGP:n käytön fleksopainetuista joustopakkauksista myös offsetpainettuihin kartonkipakkauksiin. 

– Myllärin pakkausten GreenerPrinting -merkki viestii kuluttajalle vastuullisuudesta painatustekniikan valinnassa. Valtaosa Myllärin pakkauksista uudistuu vuoden 2021 aikana ja tässä yhteydessä saamme GreenerPrinting -merkin  näkyviin, kertoo markkinointipäällikkö Minna Anttonen.

Hiutalekoteloiden uudistus on toteutettu prepress-aineistot valmistavan Marvacon ja pakkaukset valmistavan Takon Kotelotehtaan kanssa EGP:llä. Vastuullisuuden ohella tämä on parantanut painatuksen laatua, vedosvastaavuutta ja tuotteiden yhtenäisyyttä eri pakkausmateriaalien ja painotekniikoiden välillä. 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva