PackSummit kertoo mitä pakkauksilta odotetaan

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-11-22
PÄIVITETTY: 2023-02-16


PackSummit 2017-seminaaripäivä valottaa monen esityksen voimin sitä, mitä kauppa ja kuluttajat odottavat pakkauksilta. Päivän Slush-sivutapahtuma keskittyy innovaatioihin.

Kiertotalous, kestävä kehitys, yritysvastuu. Kaikissa näissä merkittävissä kysymyksissä pakkauksilla on merkittävä rooli, samoin kuin ruokahävikin vähentämisessäkin. Näitä asioita ja muita alan tärkeitä kysymyksiä käsitellään PackSummitissa Lahdessa 29.11.

Tilaisuudessa pitää puheenvuoron mm. Simon Hoffmeyer Boas, joka on Carlsbergin CSR-johtaja. Tämä 170-vuotias yritys on ilmoittanut vähentävänsä tuotantoketjunsa hiilijalanjälkeä 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Yksi merkittävimmistä kehitysaskeleista on ekologisen Green Fiber Bottle -puukuitupullon kehittäminen. Carlsbergin hiilidioksidipäästöistä 45 prosenttia on peräisin pakkauksista, ja puukuitupullon on laskettu vähentävän niitä merkittävästi.

Muita alustajia tilaisuudessa ovat Ilkka Alarotu halpuutuksestaan kuulusta S-ryhmästä ja Elli Siltala Valiolta, joka on Suomen suurimpia pakkausten käyttäjiä. Moderoijana keskustelussa toimii Ajatuspaja Demosin Roope Mokka, joka iltapäivällä pitää myös oman keynote-puheenvuoronsa. Päivä huipentuu Pohjoismaiden parhaiden pakkausinnovaatioiden esittelyyn eli ScanStar -kilpailun palkintojenjakoon.

PackSummit järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Viime vuonna tapahtuma keräsi noin 350 pakkausalan ammattilaista Lahteen. Saman verran kävijöitä odotetaan tilaisuuteen myös tänä vuonna.

Pöyry järjestää PackSummitin Slush-sivutapahtuman Helsingissä. Start-up-tapahtuman teemana on biodigitaalinen tulevaisuus. Pöyryn Karina Puurunen kertoo, että tapahtumaan on ilmoittautunut jo noin 50 osanottajaa, joista ulkomaalaisia karkeasti viidesosa. Monen odotetaan ilmoittautuvan vasta viime tingassa.

Sivutapahtuma järjestetään Helsingissä Messukeskuksen Kokoustamossa 1.12. Tapahtumaan voi osallistua myös ilman Slush-pääsylippua.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak