Orapac kaksinkertaistaa tuotantokapasiteettinsa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-11-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pakkausten valmistaja Orapac Oy kaksinkertaistaa tuotantokapasiteettinsa hankkimalla Manrolandin uuden monipuolisen offsetpainokoneen.

Maaliskuussa 2017 asennettava Roland 705 LV Evolution -painokone korvaa vanhan painokoneen. Uudessa koneen nopeus on maksimissaan 18 200 arkkia tunnissa. Koneessa on viisi väriä jatketulla luovutuksella ja lakkayksiköllä. Materiaalipaksuus on 0,04–1,2 mm. Kone sisältää paljon automaatiota ja tuottavuutta edistävää uutta tekniikkaa.

– Periaatteessa tuotantokapasiteettimme tuplaantuu, kun otamme uuden painokoneen käyttöön. Varsinkin vaihtoajat lyhenevät, mutta painokoneen output (arkki/h) on myös huomattavasti suurempi, kertoo Oy Orapac Ab:n toimitusjohtaja Fredric Tidström.

Erikoisalana miniaaltopakkaukset
Painokoneella on Tidströmin mukaan kombilakkayksikkö, jolla pystytään tarjoamaan perinteisen vesilakan lisäksi UV-lakka. UV-lakka mahdollistaa esim. korkeaa kiiltoa ja erilaisia tehostelakkauksia. Tämä on aivan uutta yritykselle, ja avaa uusia mahdollisuuksia asiakkaille.

– Orapac on Suomen suurin offsetpainettujen miniaaltopakkausten valmistaja. Haluamme pysyä kärjessä ja tarjota jatkossakin asiakkaillemme entistä korkealaatuisimpia tuotteita kilpailukykyisillä hinnoilla, perustelee Tidström investointia.

Tidström sanoo offsetin antavan yhä kaikista painotekniikoista korkealaatuisimman painojäljen. Manrolandin valintaa puolsivat myös yhtiön pitkä kokemus pakkausalasta ja kyky tarjota laaja konsepti laitetoimituksesta huoltopalveluihin.

Tuotepäällikkö Hannu Paajanen Manroland Nordic Finland Oy:stä sanoo painolaadun lisäksi heidän valttinaan olevan monipuoliset painoalustat. Digitaalisilla inkjet- ja tooneripainokoneilla ei päästä samaan. Offsetilla pystytään tekemään suurilla nopeuksilla korkealaatuisia painotöitä laajaa materiaalivalikoimaa käyttäen.
 

 

 

Uusimmat uutiset

Ruotsin metsäteollisuus haasteiden edessä

Korkeiden kustannusten ja alhaisen kysynnän yhdistelmä koettelee Ruotsin sahoja, sellu- ja paperintuottajia. Kauppasota luo epävarmuutta tulevaisuuden suhteen, ja vahvistuneesta kruunusta voi seurata lisäongelmia. Nämä seikat käyvät ilmi Skogsindustrierna-järjestön (Metsäteollisuus) tuoreimmasta markkinaraportista "Näin metsäteollisuudella menee" (Så går det för skogsindustrin).
skogen

Norjan Muovilupaus-kilpailussa valittiin neljä voittajaa

Lerum, Arla, Trioworld Lundin ja Den Stolte Hane voittivat Norjan Muovilupaus-palkinnot innovatiivisilla ja kestävillä pakkauksillaan. Kilpailu on Grønt Punkt Norgen (Norjan Vihreän Pisteen) järjestämä.
plastloftet-vinnerex

Yangi Celleran kuivamuovaustekniikka on pian valmis markkinoille

Varbergissa toimiva Yangi on nyt valmis esittelemään Yangi Cellera -konealustan, joka valmistaa kuitupakkauksia kuivamuovaustekniikalla. Yangin mukaan tämä on tärkeä askel kohti kestävämpien vaihtoehtojen kaupallistamista, jotka voivat korvata perinteisiä muovi- ja märkämuovattuja pakkauksia. Vuonna 2026 teknologian pitäisi olla valmistajien käytettävissä.
Yangi

Tetra Pak ja Lundin yliopisto jatkavat strategista yhteistyötään – painopisteenä innovaatiot

Tetra Pak ja Lundin yliopisto ovat jatkaneet strategista yhteistyösopimustaan viisi vuotta, ja molemmat ovat sitoutuneet kehittämään yhdessä uusia ratkaisuja. Uudistettu sopimus pohjautuu nykyisiin tutkimusprojekteihin ja keskittyy edelleen osaamisen ja koulutuksen vahvistamiseen kuudella keskeisellä alueella.
Lund-University-Study-in-Swedenx-1

Jatka lukemista

Metsä Group pilotoi hiilidioksidin talteenottoa Raumalla – tavoitteena koetehdas

Metsä Group aikoo kokeilla ensi kesänä Rauman sellutehtaalla puuperäisen hiilidioksidin talteenottoa. Sitä voitaisiin hyödyntää fossiilisia materiaaleja ja polttoaineita korvaavien tuotteiden raaka-aineena, mutta ensin teknologioiden ja markkinoiden pitäisi kehittyä.
Biotehdas

Orapacille Pohjoismaiden ensimmäinen uuden sarjan KBA-stanssauskone

Oravaisen tehtaille asennettiin marraskuussa harvinaislaatuinen stanssauskone. Se pystyy käsittelemään käyriä aaltopahviarkkeja paremmin kuin edeltäjänsä.
20241009_120639

Suomalaiskeksintö: pakkauspaperin biomuovikalvo kestää rasvan ja hapen

Suomalainen metsä- ja paperiyhtiö UPM on kehittänyt yhdessä yhdysvaltalaisen Eastmanin kanssa uuden pakkauspaperin elintarvikkeille. Materiaaliin on lisätty rasvan- ja hapenkestävä kalvo, joka on valmistettu selluloosapohjaisesta biomuovista. Näin kertoo Pohjoismaiden biomuoviyhdistys (Nordisk Bioplastförening) verkkosivuillaan.
upm-biobarrier-toppx

VTT aikoo jalostaa metsäteollisuuden päästöt kierrätysmuoviksi

VTT avasi talteenotettua hiilidioksidia hyödyntävän pilottilaitoksen, jonka tavoitteena on jalostaa metsäteollisuuden päästöt pitkäikäiseksi, kierrätettäväksi muoviksi.
vtt