Orapac kaksinkertaistaa tuotantokapasiteettinsa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-11-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Pakkausten valmistaja Orapac Oy kaksinkertaistaa tuotantokapasiteettinsa hankkimalla Manrolandin uuden monipuolisen offsetpainokoneen.

Maaliskuussa 2017 asennettava Roland 705 LV Evolution -painokone korvaa vanhan painokoneen. Uudessa koneen nopeus on maksimissaan 18 200 arkkia tunnissa. Koneessa on viisi väriä jatketulla luovutuksella ja lakkayksiköllä. Materiaalipaksuus on 0,04–1,2 mm. Kone sisältää paljon automaatiota ja tuottavuutta edistävää uutta tekniikkaa.

– Periaatteessa tuotantokapasiteettimme tuplaantuu, kun otamme uuden painokoneen käyttöön. Varsinkin vaihtoajat lyhenevät, mutta painokoneen output (arkki/h) on myös huomattavasti suurempi, kertoo Oy Orapac Ab:n toimitusjohtaja Fredric Tidström.

Erikoisalana miniaaltopakkaukset
Painokoneella on Tidströmin mukaan kombilakkayksikkö, jolla pystytään tarjoamaan perinteisen vesilakan lisäksi UV-lakka. UV-lakka mahdollistaa esim. korkeaa kiiltoa ja erilaisia tehostelakkauksia. Tämä on aivan uutta yritykselle, ja avaa uusia mahdollisuuksia asiakkaille.

– Orapac on Suomen suurin offsetpainettujen miniaaltopakkausten valmistaja. Haluamme pysyä kärjessä ja tarjota jatkossakin asiakkaillemme entistä korkealaatuisimpia tuotteita kilpailukykyisillä hinnoilla, perustelee Tidström investointia.

Tidström sanoo offsetin antavan yhä kaikista painotekniikoista korkealaatuisimman painojäljen. Manrolandin valintaa puolsivat myös yhtiön pitkä kokemus pakkausalasta ja kyky tarjota laaja konsepti laitetoimituksesta huoltopalveluihin.

Tuotepäällikkö Hannu Paajanen Manroland Nordic Finland Oy:stä sanoo painolaadun lisäksi heidän valttinaan olevan monipuoliset painoalustat. Digitaalisilla inkjet- ja tooneripainokoneilla ei päästä samaan. Offsetilla pystytään tekemään suurilla nopeuksilla korkealaatuisia painotöitä laajaa materiaalivalikoimaa käyttäen.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak