Nyt korkki pysyy kiinni

JULKAISTU: 2021-03-31
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Tetra Pak on kehittänyt kierrekorkin, joka ei irtoa pakkauksesta niiden avaamisen jälkeenkään. Kiinteitä korkkeja tarjotaan myös kasvipohjaisina.

Uudenlaisen korkin kehittämisen vauhdittajana on ollut kertakäyttömuovidirektiivi (SUP). Yhteensä tämä vaikuttaa noin 40 erilaiseen Tetra Pakin korkilliseen pakkausmalliin.

– Kiinteiden korkkien suurin haaste on muutos, jonka tämä aiheuttaa koko arvoketjulle. Pelkästään Euroopassa tämä tarkoittaa, että yli 1000 pakkauslinjaa saattaa muuttua, ja yli 20 miljardia pakkausta on suunniteltava uudelleen. Tämä on tehtävä kolmen vuoden sisällä, kertoo  Lars Holmquist, joka on Tetra Pakin pakkausratkaisuista vastaava johtaja.

Ensimmäinen markkinoille tullut tuote on HeliCapTM 26 Pro -suljin, johon on kehitetty kierre- ja avauskonsepti itselukittuvalla saranalla. Korkki varmistaa elintarviketurvallisuuden ja tarjoaa samalla käyttäjäystävällisen kuluttajakokemuksen. Avaamis- ja sulkemistekniikka on todettu hyväksi kuluttajien keskuudessa, joten ratkaisu tarjoaa lisäetuja poliittisten vaatimusten lisäksi, todetaan Tetra Pakin tiedotteessa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)