Nyhtökaurapakkaus uudistui

JULKAISTU: 12. maaliskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Nyhtökaura-tuotteiden pakkaukset on uudistettu ja niitä on saatavilla maaliskuussa vähittäiskaupoista ympäri Suomen. Tuote on nyt saanut raikkaan ja selkeän ulkoasun, joka kutsuu mukaansa muuttamaan maailmaa ateria kerrallaan. Kestävä pakkaus suojaa tuotetta rikkoutumiselta entistä paremmin ja tavoitteena on vähentää hävikkiä.

Nyhtökaura on pakattu uuteen, entistä selkeämpään pakkaukseen, joka tarjoaa kuluttajille aiempaa helpommin tiedot muun muassa tuotteesta, parasta ennen -päivämäärästä ja pakkausmateriaalien lajittelusta. Pakkauksen kääntöpuolella on myös nopeasti valmistettavan aterian resepti.

Tuotteen pakkauskoot ja säilytysohjeet ovat ennallaan, samoin valmistuspaikka Suomessa. Tuote valmistetaan Gold&Greenin tehtaalla Järvenpäässä.

Kehitystyötä ruokahävikin pienentämiseksi 

Uusi kartonkipakkaus suojaa tuotetta entistä paremmin esimerkiksi kuljetusten aikana, ja sitä kautta pystytään myös ennaltaehkäisemään ruokahävikkiä. Aiemmin käytössä ollut muovinen pakkausrasia on vaihdettu muovikääreeseen. Muutoksen avulla muovin määrää väheni 30 %. Nyhtökaura -pakkauksien pakkausmateriaalit lajitellaan kartonki- ja muovikeräykseen.

– Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuotetta. Laadukkailla ja kestävillä pakkauksilla on keskeinen rooli ruokahävikin ennaltaehkäisemisessä, sanoo Gold&Green Foodsin perustaja ja innovaatiojohtaja Maija Itkonen.

Ruokahävikkiä vähentävät pakkaukset ovat tärkeä työkalu tuotteen kokonaisympäristövaikutusten pienentämisessä, sillä suurin osa ruuan ympäristövaikutuksista syntyy alkutuotannossa. Pakkauksen tehtävä on suojata tuotetta ja ehkäistä hävikkiä, jotta alkutuotannossa tehty työ ei ole turhaa ja arvokas raaka-aine päätyy tuoreena kuluttajan lautaselle.

Gold&Green on osa Paulig-konsernia, joka on vuonna 2020 julkaissut tarkat ympäristötavoitteet tuotteiden pakkausten suhteen osana vastuullisuusohjelmaansa. Pauligin vastuullisuusohjelma perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

– Tavoitteenamme Paulig-konsernissa on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki pakkaukset ovat kierrätettäviä ja 2030 mennessä ne valmistetaan uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista. Pakkauskehitystä tehdään koko ajan hyödyntäen alan uusimpia innovaatioita ja teknologiaa. Paulig on esimerkiksi mukana VTT:n hankkeessa, jossa kehitetään täysin uudentyyppisiä pakkausratkaisuja uusiutuvasta raaka-aineesta, selluloosasta, kertoo Maija Itkonen.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Etiketit pois Actimel-pulloista

Ilman PET-muovista etikettiä HDPE:stä valmistetun pullon kierrätettävyys paranee.
Danone

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood