Nuoret suunnittelevat Pandalle juhlamakeisia

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-01-26
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Satavuotiaan Suomen kunniaksi joukko nuoria on mukana luomassa tulevaisuuden makeisklassikoita yhdessä Pandan kanssa. Graafisen suunnittelun nuori lupaus Jirka Väätäinen on uudistanut Panda Suomi -konvehtien pakkausilmeen.

Pakkauksen raikas sinivalkoinen värimaailma toistuu konvehtien kääreessä, jossa nähdään tyylitelty Suomen lippu.

Nykyiset Panda Suomi -konvehtimaut, maitosuklaa ja mustikka-vanilja, saavat rinnalleen uusia makuvaihtoehtoja, kun Helsingin yliopiston elintarviketeknologian opiskelijat tekevät tuotekehitystyötä ja makuideointia osana kurssityötään.

Opiskelijoiden kehittämistä konvehtimauista kaksi otetaan mukaan tuotantoon, ja nämä kaksi uutta Panda Suomi -konvehtimakua ovat valikoimissa tämän vuoden syksyllä. Syksyn ajan kuluttajilla on mahdollisuus kertoa mielipiteensä, kumpi opiskelijoiden kehittämistä konvehtimauista on tulevaisuuden makeisklassikko ja jatkaa Panda Suomi -konvehtivalikoimissa pysyvästi.

”Pandan makeisia on valmistettu Vaajakoskella, Jyväskylän kupeessa, vuodesta 1920, eli lähes koko itsenäisen Suomen ajan. Haluamme tukea nuoria kasvamaan suomalaisen elintarviketeollisuuden tulevaisuuden tähdiksi, sillä he ovat avain tuotekehityksen jatkuvuuteen ja kehittymiseen”, sanoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Ritva Mäenpää Orkla Confectionery  & Snacks Finland Ab:lta.
 

 

 

Jatka lukemista

Metsä Group pilotoi hiilidioksidin talteenottoa Raumalla – tavoitteena koetehdas

Metsä Group aikoo kokeilla ensi kesänä Rauman sellutehtaalla puuperäisen hiilidioksidin talteenottoa. Sitä voitaisiin hyödyntää fossiilisia materiaaleja ja polttoaineita korvaavien tuotteiden raaka-aineena, mutta ensin teknologioiden ja markkinoiden pitäisi kehittyä.
Biotehdas

Orapacille Pohjoismaiden ensimmäinen uuden sarjan KBA-stanssauskone

Oravaisen tehtaille asennettiin marraskuussa harvinaislaatuinen stanssauskone. Se pystyy käsittelemään käyriä aaltopahviarkkeja paremmin kuin edeltäjänsä.
20241009_120639

Suomalaiskeksintö: pakkauspaperin biomuovikalvo kestää rasvan ja hapen

Suomalainen metsä- ja paperiyhtiö UPM on kehittänyt yhdessä yhdysvaltalaisen Eastmanin kanssa uuden pakkauspaperin elintarvikkeille. Materiaaliin on lisätty rasvan- ja hapenkestävä kalvo, joka on valmistettu selluloosapohjaisesta biomuovista. Näin kertoo Pohjoismaiden biomuoviyhdistys (Nordisk Bioplastförening) verkkosivuillaan.
upm-biobarrier-toppx

VTT aikoo jalostaa metsäteollisuuden päästöt kierrätysmuoviksi

VTT avasi talteenotettua hiilidioksidia hyödyntävän pilottilaitoksen, jonka tavoitteena on jalostaa metsäteollisuuden päästöt pitkäikäiseksi, kierrätettäväksi muoviksi.
vtt

Uusimmat uutiset

Suomen McDonald's käyttää kotimaisia kuitukansia

McDonald'sin juomien muovikannet ovat historiaa, sillä ne on nyt korvattu kotimaisilla kuidusta valmistetuilla kansilla. Ravintolaketju jatkaa muovin vähentämistä asteittain.
McD_Kuitukannet_Kuvaoikeudet_Huhtamaki_hero-desktop

Vaihtaako Metsä valkean kraftlinerin valmistuksen ruokapakkauspapereiksi Husumissa?

Metsä Tissue ja Metsä Board suunnittelevat Husumin tehtailla BM2:n tuotannon muuttamista. Jos investointi toteutuu, tehtailla voitaisiin valmistaa vuodessa noin 80 000 tonnia ruokapakkauspaperia sekä tiivispapereita.
Metsa-husumx

Packnorth Award 2025 tuo useita jännittäviä uutuuksia

Packnorth Award 2025 -kilpailu on nyt avattu. Helmikuun ensimmäisestä päivästä lähtien on voinut lähettää ehdotuksia Pohjoismaiden suurimpaan pakkausalan kilpailuun. Tänä vuonna kilpailussa on useita uutuuksia uusissa sarjoissa sekä kansainvälistä väriä tuomaristossa.
PA-1

Jäätelö valittiin Vuoden 2024 ruokahuijaukseksi

Valmistus siirrettiin ulkomaille – salaa. Ruotsalaiset äänestivät Alvestaglassin ja Järnaglassin ”voittajiksi” Vuoden ruokahuijauskilpailussa, joka järjestettiin kymmenennen kerran. Nämä saman yrityksen valmistamat jäätelöt saivat yhteensä 7 793 ääntä, joka on lähes kolmasosa kaikista 24 352 annetusta äänestä.
glass