Novelle Lähdevesi pakataan nyt kierrätysmuoviin

JULKAISTU: 2021-08-31
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Loppukesästä Hartwallin Novelle Lähdeveden pullo muuttui täysin kierrätysmuovista valmistetuksi, eli jatkossa vesi pakataan Karijoella pulloihin, joiden muovi on peräisin kierrätykseen palautetuista muovipulloista. Muutos on osa Hartwallin kunnianhimoisia tavoitteita lisätä kierrätysmateriaalien käyttöä pulloissa ja muissa pakkauksissa ympäristövaikutusten pienentämiseksi. 

– EU-tasolla edellytetään, että pullojen muovista 25 % on kierrätettyä vuoteen 2025 mennessä. Tässä olemme roimasti etumatkalla, koska neljäsosa pulloissa käyttämästämme muovista on jo kierrätettyä ja tavoitteemme on nostaa määrä sataan prosenttiin vuoteen 2023 mennessä, kertoo Hartwallin laki- ja yhteiskuntavastuujohtaja Hanna Sivenius. 

Suuri askel kohti tavoitetta otetaan jo ensi vuonna, kun Hartwallilla Lahdessa valmistettava Suomen suosituin virvoitusjuoma Pepsi MAX pakataan kierrätysmuovipulloon. Kierrätysmuovin käyttö pullossa vähentää sen ympäristövaikutusta verrattuna uudesta muovista valmistettuun pulloon, kun ei ole tarvetta valmistaa uutta muovia. 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)