Novelle Lähdevesi pakataan nyt kierrätysmuoviin

JULKAISTU: 31. elokuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Loppukesästä Hartwallin Novelle Lähdeveden pullo muuttui täysin kierrätysmuovista valmistetuksi, eli jatkossa vesi pakataan Karijoella pulloihin, joiden muovi on peräisin kierrätykseen palautetuista muovipulloista. Muutos on osa Hartwallin kunnianhimoisia tavoitteita lisätä kierrätysmateriaalien käyttöä pulloissa ja muissa pakkauksissa ympäristövaikutusten pienentämiseksi. 

– EU-tasolla edellytetään, että pullojen muovista 25 % on kierrätettyä vuoteen 2025 mennessä. Tässä olemme roimasti etumatkalla, koska neljäsosa pulloissa käyttämästämme muovista on jo kierrätettyä ja tavoitteemme on nostaa määrä sataan prosenttiin vuoteen 2023 mennessä, kertoo Hartwallin laki- ja yhteiskuntavastuujohtaja Hanna Sivenius. 

Suuri askel kohti tavoitetta otetaan jo ensi vuonna, kun Hartwallilla Lahdessa valmistettava Suomen suosituin virvoitusjuoma Pepsi MAX pakataan kierrätysmuovipulloon. Kierrätysmuovin käyttö pullossa vähentää sen ympäristövaikutusta verrattuna uudesta muovista valmistettuun pulloon, kun ei ole tarvetta valmistaa uutta muovia. 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)