Nestlé yhteistyöhön lajittelusovellus Bowerin kanssa

JULKAISTU: 10. helmikuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Suuri osa elintarvikepakkauksista heitetään sekajätteen joukkoon sen sijaan, että ne lajiteltaisiin. Yhteistyön myötä Zoégasin, Nescafén ja Purinan kuluttajat voivat lahjoittaa keräämiään pisteitä hyväntekeväisyyteen pakkauksia lajitellessaan.

Nescafé, Zoegas ja Purina ovat ensimmäisinä Nestlé-brändeinä mukana ruotsalaisen Bowerin kanssa käynnistyvässä yhteistyössä. Bower-sovelluksen avulla käyttäjät voivat jätteitä lajitellessaan skannata Nestlén tuotepakkausten viivakoodeja, ja kerätä näin rahaa. Rahaa vastaavat pisteet voi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Hyväntekeväisyyskohteina ovat Suomen Unicef, Pelastakaa Lapset ja Suomen Eläinsuojeluyhdistys SEY.

– Olemme Nestléllä sitoutuneet siihen, että pakkauksemme ovat kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä vuoteen 2025 mennessä, mutta tämä ei kuitenkaan riitä. Meidän on varmistettava, että kaikki pakkauksemme päätyvät lopulta oikeaan paikkaan. Kuluttajat ovat avainasemassa kiertotaloudessa. Yhteistyömme Bowerin kanssa on yksi tapa kannustaa kuluttajia lajittelun pariin, sanoo Suomen Nestlén maajohtaja Niina Koskinen.

Bowerin toimitusjohtaja Suwar Mert iloitsee kumppanuudesta.

– Sovelluksen kautta brändit pystyvät ohjaamaan ja kannustamaan kuluttajia oikeaan suuntaan, ja näin lisäämään tehokkaasti kierrätysastetta. Se on win-win-tilanne. Hyvä kuluttajille, hyvä brändeille, hyvä planeetalle.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)