Nestepakkausratkaisujen haastaja

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-09-24
PÄIVITETTY: 2023-01-18


SIG Combibloc on erikoistunut aseptisiin nestepakkausratkaisuihin ja niiden tuotantolinjojen toimittamiseen ”avaimet käteen” -periaatteella. Aseptisissa pakkauksissa on hyvä barrieerisuoja ja erilaiset juomat säilyvät pilaantumattomina nestekartonkipakkauksessa ilman kylmäketjua ja -säilytystä. Tämä saavutetaan tyypillisesti polyeteenikerrosten avulla ja tarvittaessa barrieeria voidaan vahvistaa ohuella alumiinikerroksella erityisen herkissä tuotteissa.
– Pakkaukset, jotka eivät vaadi kylmäketjua, säästävät energiaa sekä logistiikassa että varastoinnissa. Ne myös mahdollistavat pidemmät myyntiajat, joten niiden kysyntä on nousussa, sanoo yrityksen myynnistä Pohjoismaissa ja Baltian alueella vastaava johtaja Perttu Sorsa.

Perttu Sorsa aloitti heinäkuun alussa SIG Combiblocin Pohjoismaiden ja Baltian alueen myynti- ja toimitusjohtajana.

Samaan aikaan, kun yritys täyttää muun muassa pandemian aiheuttamaa kysynnän kasvua, on myös työtä uusien innovatiivisten ratkaisujen kehittämiseksi jatkettu. Näin myös jatkossa pystytään vastaamaan kuluttajien nopeasti muuttuviin tarpeisiin. SIG on kehittänyt ratkaisuja vuosien mittaan ja innovointi on kestävän kehityksen ohella yksi yrityksen kulmakivistä.
– Tuotevalikoimassamme on erimuotoisia ja -kokoisia pakkauksia, joiden koot vaihtelevat 80 millilitran pakkauksista aina isoihin 2 litran pakkauksiin. Tuomme jatkuvasti markkinoille uutuuksia, joiden avulla asiakkaidemme tuotteet erottuvat kaupan hyllyssä ja joilla tuotantoprosessit voidaan optimoida, Baltian ja Pohjoismaiden markkinoinnista vastaava Karina Zawadzka kertoo.

Yksi innovaatioista on esimerkiksi täyttölinjasto, jossa yhdellä fillerillä voidaan täyttää eri muotoisia ja -kokoisia pakkauksia. Laitteisto ottaa huomioon erilaiset pakkausten muodot, tilavuudet, rakenteet, sulkemiset ja tekniikat, joten yhdellä linjastolla pystytään käyttämään useita kymmeniä pakkausvaihtoehtoja.

Kiristyvä regulaatio kirittää myös SIGin tuotekehitystä. Pakkaukseen integroitu korkki, jollainen pitää olla kaikissa EU:n alueella myytävissä juomapakkauksissa vuoden 2024 heinäkuusta lähtien, on jo ratkaistu SIG:ssä. Ensimmäisenä uudenlaista kierrekorkkia tarjotaan yrityksen CombiMaxx ja CombiSwift -tuotteissa.
– Nykyinen cLift-korkkimme täyttää jo lainsäädännön asettamat vaatimukset. Uudenlaisia korkkeja voidaan käyttää olemassa olevilla täyttölinjoilla ilman mittavia muutoksia, Perttu Sorsa huomauttaa.

Yksi klassisimmista aseptisissa pakkauksissa myytävä tuote on niin kutsuttu UHT-maito, joka ei vaadi kylmäsäilytystä.

Juomateollisuuteen nestekartonkipakkauksia ja niiden täyttölinjoja toimittava sveitsiläinen SIG Combibloc on globaali yritys, jolla on toimintoja 70 maassa. Pohjoismaissa yrityksen asemana on ollut olla vaihtoehto kahdelle suurelle nestekartonkipakkausten valmistajalle näiden kotikentällä.
Toiminta-alueen painopisteet ovat Euroopassa ja Aasian maissa, mutta toimintoja on myös Amerikassa.

Lue lisää Pakkaus-lehden artikkelista

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja. He ovat valmiita käyttämään niiden ostamiseen enemmän rahaa, kulkemaan pidemmän matkan niitä hankkiessaan ja näkemään muutenkin ylimääräistä vaivaa varmistaakseen, että heidän ostoksensa sisältävät ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli

Läpinäkyvä eristepakkaus on ympäristöystävällisempi kuin värikäs

Rockwool vaihtoi punavalkoiset eristepakkauksensa läpinäkyviin. Se säästi väriaineita ja lisäsi kierrätettävyyttä.
Rockwool ennen ja jälkeen

Landa Printingiltä jättiyllätys Drupan tiedotustilaisuudessa

Yllättävien myyntilukujen ja kahden uuden painokoneen esittelyn myötä Landa nousi yhdeksi suurimmista yllättäjistä Pre-Drupan tiedotustilaisuudessa Düsseldorfissa maaliskuun lopussa. Packnews oli paikalla.
Landa_01x