Nestekartonkipakkausten kierrätysratkaisua tutkitaan Benelux-maissa

JULKAISTU: 2022-08-02
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enso ja Tetra Pak tutkivat yhdessä nestekartonkipakkausten kierrätysratkaisua vastatakseen Benelux-maiden kasvavaan kierrätystarpeeseen ja tukeakseen paperipohjaisten, kierrätettävien pakkausratkaisujen kasvavaa kysyntää. Yhteinen selvitys sisältää suunnitelman kattavasta nestekartonkipakkausten kierrätyslinjasta Stora Enson Langerbruggen tehtaalla Belgiassa. Kuitujen käsittely tapahtuisi Langerbruggen tehtaalla, ja polymeeri- ja alumiinipäällystemateriaalit kierrättäisi erillinen kumppani.

 Benelux-maiden markkinoille saatetaan vuosittain noin 75 000 tonnia juomakartonkipakkauksia, joista yli 70 prosenttia kerätään jo kierrätykseen. Tällä hetkellä Benelux-maissa ei ole nestekartonkipakkausten kierrätysinfrastruktuuria. Stora Enson ja Tetra Pakin yhteistyö loisi kattavan kierrätysjärjestelmän nestekartonkipakkauksille Benelux-maissa ja palvelisi myös sitä ympäröiviä alueita.

Ratkaisussa Stora Enso käsittelisi kerätyt nestekartonkipakkaukset ja ottaisi kuituaineksen talteen. Kierrätettyjä kuituja käytettäisiin raaka-aineena kierrätetyn pintakartongin valmistuksessa Langerbruggen tehtaalla, kiertotalouden periaatteiden mukaan. Tetra Pak vastaisi polymeeri- ja alumiinimateriaalien kierrätysratkaisusta, jonka erillinen kumppani toteuttaisi.

Kierrätyshanke liittyy Stora Enson äskettäin julkistettuun kannattavuusselvitykseen, jonka tarkoituksena on tutkia yhden Langerbruggen tehtaan paperilinjan muuntamista suuren tuotantomäärän kierrätyskartonkilinjaksi. Selvityksen odotetaan valmistuvan vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Jos investointipäätös tehdään, kierrätyskartonkilinjan odotetaan olevan tuotannossa vuoden 2025 aikana. Tetra Pakin kanssa suunniteltava kierrätyshanke noudattaa samaa aikataulua.

Langerbruggeen ehdotettu kierrätyslinja käsittelisi aluksi arviolta 50 000 tonnia kierrätettyä kartonkia vuodessa, mutta määrää olisi mahdollista kasvattaa.

– Etsimme jatkuvasti mahdollisuuksia syventää sitoutumistamme kiertotalouteen ja sen mukaiseen pakkauskehitykseen. Kiertotalouden edistäminen vaatii älykkäitä investointeja ja yhteistyötä oikeiden kumppaneiden kanssa. Työskentelemällä yhdessä Tetra Pakin kanssa voimme samanaikaisesti luoda lisäarvoa, parantaa kiertotaloutta ja kasvattaa tuotteidemme kilpailukykyä, sanoo Markku Luoto, Stora Enson LPB Aseptic- ja CUK-liiketoimintojen johtaja.

Nestekartonkipakkaukset sisältävät korkealaatuisia ensikuituja, jotka ovat erinomainen perusraaka-aine kierrätyskartongin valmistukseen. Langerbruggen tehdas tarjoaa strategisesti hyvän sijainnin ja mahdollistaa paikallisen paperipohjaisen kierrätysratkaisun kehittämisen kiertotalouden periaatteiden mukaan. Lisäksi nestekartonkipakkausten keräys kierrätystä varten on jo tehokasta Benelux-maissa.

 

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)