Nestekartonkipakkausten kierrätysratkaisua tutkitaan Benelux-maissa

JULKAISTU: 2. elokuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Stora Enso ja Tetra Pak tutkivat yhdessä nestekartonkipakkausten kierrätysratkaisua vastatakseen Benelux-maiden kasvavaan kierrätystarpeeseen ja tukeakseen paperipohjaisten, kierrätettävien pakkausratkaisujen kasvavaa kysyntää. Yhteinen selvitys sisältää suunnitelman kattavasta nestekartonkipakkausten kierrätyslinjasta Stora Enson Langerbruggen tehtaalla Belgiassa. Kuitujen käsittely tapahtuisi Langerbruggen tehtaalla, ja polymeeri- ja alumiinipäällystemateriaalit kierrättäisi erillinen kumppani.

 Benelux-maiden markkinoille saatetaan vuosittain noin 75 000 tonnia juomakartonkipakkauksia, joista yli 70 prosenttia kerätään jo kierrätykseen. Tällä hetkellä Benelux-maissa ei ole nestekartonkipakkausten kierrätysinfrastruktuuria. Stora Enson ja Tetra Pakin yhteistyö loisi kattavan kierrätysjärjestelmän nestekartonkipakkauksille Benelux-maissa ja palvelisi myös sitä ympäröiviä alueita.

Ratkaisussa Stora Enso käsittelisi kerätyt nestekartonkipakkaukset ja ottaisi kuituaineksen talteen. Kierrätettyjä kuituja käytettäisiin raaka-aineena kierrätetyn pintakartongin valmistuksessa Langerbruggen tehtaalla, kiertotalouden periaatteiden mukaan. Tetra Pak vastaisi polymeeri- ja alumiinimateriaalien kierrätysratkaisusta, jonka erillinen kumppani toteuttaisi.

Kierrätyshanke liittyy Stora Enson äskettäin julkistettuun kannattavuusselvitykseen, jonka tarkoituksena on tutkia yhden Langerbruggen tehtaan paperilinjan muuntamista suuren tuotantomäärän kierrätyskartonkilinjaksi. Selvityksen odotetaan valmistuvan vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Jos investointipäätös tehdään, kierrätyskartonkilinjan odotetaan olevan tuotannossa vuoden 2025 aikana. Tetra Pakin kanssa suunniteltava kierrätyshanke noudattaa samaa aikataulua.

Langerbruggeen ehdotettu kierrätyslinja käsittelisi aluksi arviolta 50 000 tonnia kierrätettyä kartonkia vuodessa, mutta määrää olisi mahdollista kasvattaa.

– Etsimme jatkuvasti mahdollisuuksia syventää sitoutumistamme kiertotalouteen ja sen mukaiseen pakkauskehitykseen. Kiertotalouden edistäminen vaatii älykkäitä investointeja ja yhteistyötä oikeiden kumppaneiden kanssa. Työskentelemällä yhdessä Tetra Pakin kanssa voimme samanaikaisesti luoda lisäarvoa, parantaa kiertotaloutta ja kasvattaa tuotteidemme kilpailukykyä, sanoo Markku Luoto, Stora Enson LPB Aseptic- ja CUK-liiketoimintojen johtaja.

Nestekartonkipakkaukset sisältävät korkealaatuisia ensikuituja, jotka ovat erinomainen perusraaka-aine kierrätyskartongin valmistukseen. Langerbruggen tehdas tarjoaa strategisesti hyvän sijainnin ja mahdollistaa paikallisen paperipohjaisen kierrätysratkaisun kehittämisen kiertotalouden periaatteiden mukaan. Lisäksi nestekartonkipakkausten keräys kierrätystä varten on jo tehokasta Benelux-maissa.

 

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi