Nestekartonkipakkausten kierrätysratkaisua tutkitaan Benelux-maissa

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2022-08-02
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enso ja Tetra Pak tutkivat yhdessä nestekartonkipakkausten kierrätysratkaisua vastatakseen Benelux-maiden kasvavaan kierrätystarpeeseen ja tukeakseen paperipohjaisten, kierrätettävien pakkausratkaisujen kasvavaa kysyntää. Yhteinen selvitys sisältää suunnitelman kattavasta nestekartonkipakkausten kierrätyslinjasta Stora Enson Langerbruggen tehtaalla Belgiassa. Kuitujen käsittely tapahtuisi Langerbruggen tehtaalla, ja polymeeri- ja alumiinipäällystemateriaalit kierrättäisi erillinen kumppani.

 Benelux-maiden markkinoille saatetaan vuosittain noin 75 000 tonnia juomakartonkipakkauksia, joista yli 70 prosenttia kerätään jo kierrätykseen. Tällä hetkellä Benelux-maissa ei ole nestekartonkipakkausten kierrätysinfrastruktuuria. Stora Enson ja Tetra Pakin yhteistyö loisi kattavan kierrätysjärjestelmän nestekartonkipakkauksille Benelux-maissa ja palvelisi myös sitä ympäröiviä alueita.

Ratkaisussa Stora Enso käsittelisi kerätyt nestekartonkipakkaukset ja ottaisi kuituaineksen talteen. Kierrätettyjä kuituja käytettäisiin raaka-aineena kierrätetyn pintakartongin valmistuksessa Langerbruggen tehtaalla, kiertotalouden periaatteiden mukaan. Tetra Pak vastaisi polymeeri- ja alumiinimateriaalien kierrätysratkaisusta, jonka erillinen kumppani toteuttaisi.

Kierrätyshanke liittyy Stora Enson äskettäin julkistettuun kannattavuusselvitykseen, jonka tarkoituksena on tutkia yhden Langerbruggen tehtaan paperilinjan muuntamista suuren tuotantomäärän kierrätyskartonkilinjaksi. Selvityksen odotetaan valmistuvan vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Jos investointipäätös tehdään, kierrätyskartonkilinjan odotetaan olevan tuotannossa vuoden 2025 aikana. Tetra Pakin kanssa suunniteltava kierrätyshanke noudattaa samaa aikataulua.

Langerbruggeen ehdotettu kierrätyslinja käsittelisi aluksi arviolta 50 000 tonnia kierrätettyä kartonkia vuodessa, mutta määrää olisi mahdollista kasvattaa.

– Etsimme jatkuvasti mahdollisuuksia syventää sitoutumistamme kiertotalouteen ja sen mukaiseen pakkauskehitykseen. Kiertotalouden edistäminen vaatii älykkäitä investointeja ja yhteistyötä oikeiden kumppaneiden kanssa. Työskentelemällä yhdessä Tetra Pakin kanssa voimme samanaikaisesti luoda lisäarvoa, parantaa kiertotaloutta ja kasvattaa tuotteidemme kilpailukykyä, sanoo Markku Luoto, Stora Enson LPB Aseptic- ja CUK-liiketoimintojen johtaja.

Nestekartonkipakkaukset sisältävät korkealaatuisia ensikuituja, jotka ovat erinomainen perusraaka-aine kierrätyskartongin valmistukseen. Langerbruggen tehdas tarjoaa strategisesti hyvän sijainnin ja mahdollistaa paikallisen paperipohjaisen kierrätysratkaisun kehittämisen kiertotalouden periaatteiden mukaan. Lisäksi nestekartonkipakkausten keräys kierrätystä varten on jo tehokasta Benelux-maissa.

 

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x