Nespresson kahvit hiilineutraaleja vuoteen 2022 mennessä

JULKAISTU: 18. syyskuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Nespresso on sitoutunut siihen, että jokainen kupillinen Nespresso-kahvia on hiilineutraali vuoteen 2022 mennessä. Uuden tavoitteen taustalla on vuosikymmenen työ, jonka aikana yhtiö on leikannut hiilidioksidipäästöjään ja kompensoinut loput peltometsätalouden kautta.

Välittömiä toimia hiilidioksidipäästöjen pienentämiseksi ovat esimerkiksi uusiutuvan energian käyttö liiketoiminnassa sekä kierrätysmateriaalien käyttö tuotteissa ja pakkauksissa. Tavoitteena on siirtyä kokonaan uusiutuvaan energiaan kaikissa Nespresso Boutique ‑myymälöissä sekä lisätä biokaasun käyttöä valmistusprosessissa. Lisäksi yhtiö lisää kierrätysmuovin osuutta kahvikoneissa sekä kierrätetyn ja vähähiilisen primaarialumiinin osuutta kahvikapseleissa.

– Ilmastonmuutos on totta, ja tulevaisuutemme riippuu siitä, kuinka tehokkaasti ja nopeasti toteutamme kestävän kehityksen sitoumuksemme käytännössä. Siksi kirimme aikataulua ja aiomme tarjota kuluttajille mahdollisuuden juoda hiilineutraalia kahvia viimeistään vuonna 2022. Haluamme tarjota laadukkaista pavuista jauhettua kahvia, joka on kestävästi tuotettu. Uskon, että sekä meidän yrityksemme että koko kahviala voi vaikuttaa maailmaan positiivisesti hillitsemällä ilmastonmuutosta, kertoo Nespresson toimitusjohtaja Guillaume Le Cunff.

Nespresso tekee koko kahvin tuotantoketjusta hiilineutraalin vähentämällä hiilidioksidipäästöjä, istuttamalla puita kahvia tuottaville kahvitiloille ja niiden läheisyyteen sekä investoimalla laadukkaisiin päästökompensointihankkeisiin. Lisäksi yhtiö investoi metsien suojelemiseen ja toteuttaa uusiutuvaa energiaa hyödyntäviä ratkaisuja viljelijäyhteisöissä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)