Nanopainokoneita ensin pakkauspainajille

JULKAISTU: 2017-04-05
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Painokonevalmistaja Landa on julkistanut ensimmäiset kolme nanopainokoneiden beta-asiakasta. Ensimmäinen S 10 pakkauspainokone toimitetaan Israeliin heinäkuussa. Kaksi muuta konetta toimitetaan marraskuussa Yhdysvaltoihin ja joulukuussa Saksaan.

Kaikki kolme konetta ovat mallia Landa S10 Nanographic Printing Press. Kyseessä on nanotekniikalla toimiva B1-koon digitaalinen pakkauspainokone, jolla voidaan painaa taivekartonkituotteita, POP/POS-tuotteita ja aaltopahvilaatikoita.

Ensimmäisen koneen osti israelilainen pakkauspainaja Graphica Bezalel. Yrityksellä on ollut vain offsetpainokoneita. Landa ja Graphica Bezalel järjestävät 12.9. kansainvälisen asiakastilaisuuden, jossa painokonetta esitellään tuotantoympäristössä.

Toinen toimitus menee marraskuussa amerikkalaiselle myymälämarkkinoinnin suuren koon tuotteisiin erikoistuneella Imagine!-yritykselle.

Ensimmäinen toimitus Eurooppaan on luvassa joulukuussa suurelle saksalaiselle Edelmann-painotalolle. Yritys on erikoistunut terveydenhoidon, kauneudenhoidon ja kuluttajabrändien pakkausten valmistamiseen.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus