Näkymättömiä viivakoodeja pakkauksiin

JULKAISTU: 2017-05-14
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Wipak tarjoaa näkymättömän viivakoodin liittämistä pakkauksiin. Digimarcin kehittämän koodin avulla voidaan tarjota kuluttajille tietoa ja etuja älypuhelimella.

Näkymättömät viivakoodit tarjoavat lisäarvoa pakkausdesignissa ja myymälämarkkinoinnissa.

”Ostamisesta on tulossa helpompaa, nopeampaa ja käytännöllisempää, koska enää ei tarvitse etsiä ja kohdistaa lukijaa viivakoodiin”, kertoo Adolf Ahrens, Wipakin Innovation Centerin johtaja.

”Lisäksi älykkäitä toimintoja voi myös sisällyttää pakkaukseen, joka lisää arvoa vähittäisketjuille sekä brändien omistajille ja mahdollistaa nousun kilpailijoiden yläpuolelle.”

Wipak on toteuttamassa näitä innovatiivisia näkymättömiä viivakoodeja pakkausratkaisuihinsa.

Koodit tuottaa Yhdysvaltalainen teknologiayritys Digimarc. Digimarc Barcode sisältää niin Digimarc ID:n kuin tuotteen viivakoodin. Koodit integroidaan Wipakilla pakkausmateriaaleihin käyttäen roto-, flekso- tai digipainoteknologiaa. Koodit on upotettu pakkauskalvoihin.

Wipak toteutti tänä keväänä yhteistyössä Berlin FHTW -yliopiston kanssa projektin, jossa opiskelijat haastettiin kehittämään luovia tulevaisuuden pakkauksia, teemana ”Safe Food”. Yhden opiskelijan työ käyttää hyväkseen Digimarcin teknologiaa. Kuluttajat pystyvät mobiilisovelluksen lisäämään sovellukseen esimerkiksi heidän ruokavalioonsa ja allergioihinsa liittyviä tietoja.

Tuotteen sisältämät allergeenit ja lisätiedot sisällytettiin näkymättömiin viivakoodeihin. Tämän avulla kuluttajat pystyivät katsomaan onko kyseinen tuote heille sopiva skannaamalla tuotteen hyllystä mobiililaitteillaan. Opiskelijaprojekti esiteltiin Wipakin asiakkaille Interpack-messuilla Düsseldorfissa.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus

Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Saarioinen Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Matti Karppisen jäädessä eläkkeelle uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Ilkka Brander.
1800x900matti-ja-ilkka