Näkymättömiä viivakoodeja pakkauksiin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-05-14
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Wipak tarjoaa näkymättömän viivakoodin liittämistä pakkauksiin. Digimarcin kehittämän koodin avulla voidaan tarjota kuluttajille tietoa ja etuja älypuhelimella.

Näkymättömät viivakoodit tarjoavat lisäarvoa pakkausdesignissa ja myymälämarkkinoinnissa.

”Ostamisesta on tulossa helpompaa, nopeampaa ja käytännöllisempää, koska enää ei tarvitse etsiä ja kohdistaa lukijaa viivakoodiin”, kertoo Adolf Ahrens, Wipakin Innovation Centerin johtaja.

”Lisäksi älykkäitä toimintoja voi myös sisällyttää pakkaukseen, joka lisää arvoa vähittäisketjuille sekä brändien omistajille ja mahdollistaa nousun kilpailijoiden yläpuolelle.”

Wipak on toteuttamassa näitä innovatiivisia näkymättömiä viivakoodeja pakkausratkaisuihinsa.

Koodit tuottaa Yhdysvaltalainen teknologiayritys Digimarc. Digimarc Barcode sisältää niin Digimarc ID:n kuin tuotteen viivakoodin. Koodit integroidaan Wipakilla pakkausmateriaaleihin käyttäen roto-, flekso- tai digipainoteknologiaa. Koodit on upotettu pakkauskalvoihin.

Wipak toteutti tänä keväänä yhteistyössä Berlin FHTW -yliopiston kanssa projektin, jossa opiskelijat haastettiin kehittämään luovia tulevaisuuden pakkauksia, teemana ”Safe Food”. Yhden opiskelijan työ käyttää hyväkseen Digimarcin teknologiaa. Kuluttajat pystyvät mobiilisovelluksen lisäämään sovellukseen esimerkiksi heidän ruokavalioonsa ja allergioihinsa liittyviä tietoja.

Tuotteen sisältämät allergeenit ja lisätiedot sisällytettiin näkymättömiin viivakoodeihin. Tämän avulla kuluttajat pystyivät katsomaan onko kyseinen tuote heille sopiva skannaamalla tuotteen hyllystä mobiililaitteillaan. Opiskelijaprojekti esiteltiin Wipakin asiakkaille Interpack-messuilla Düsseldorfissa.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x