Myös tekstiilit pääsevät puumuovipussiin

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2021-02-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Trikoovaatteiden, kylpy- ja kodintekstiilien, neuleiden ja sukkien valmistuttaja Black Moda Oy on laajentanut ensimmäisenä tekstiilialan yrityksenä pakkausvalikoimansa pakkauspusseihin, jotka on valmistettu Woodly-puumuovista.

Käyttöominaisuuksiltaan Woodly-pakkauspussit vastaavat tavanomaisia fossiilisia muoveja, joista läpinäkyvyys on yksi tärkeimmistä kriteereistä tekstiilien pakkaamisessa.
– Tekstiilituotteet ja vaatteet tarvitsevat kuljetuksen ja varastoinnin ajaksi pölyltä, lialta ja kosteudelta suojaavan pakkauksen, jonka läpi voi kuitenkin helposti nähdä, mitä pakkauksen sisällä on. Black Moda Oy:n tärkeänä tavoitteena on ollut löytää muovisten pakkauspussien rinnalle ekologisempia materiaalivaihtoehtoja, joiden käyttöominaisuuksissa ei kuitenkaan tarvitse tinkiä, Black Moda Oy:n toimitusjohtaja Marko Keski-Vähälä kertoo.

Woodly-materiaalin etuna on, että siitä voi valmistaa pakkauksia jo olemassa olevissa tuotantolinjastoissa eikä uusia laitoksia sen valmistamiseksi tarvitse rakentaa. Black Modan pakkauspussit on valmistettu yhteistyönä portugalilaisen pussivalmistajan kanssa. Ensimmäiset pakkauspussit tulevat suojaamaan Black Moda Oy:n oman Puuvillatehdas-tuotemerkin pukeutumisen klassikkotuotteita. Ne valmistetaan ja pakataan Black Moda Portugalin ompelimossa ja ne saapuvat Suomeen huhtikuun aikana. Esimerkiksi Puuvillatehtaan verkkokaupan asiakas voi saada käsiinsä tuotteen, joka on pakattu Woodly-materiaalista valmistettuun pussiin.

Black Moda Oy on vuonna 1996 perustettu suomalainen tekstiilialan perheyritys, jonka pääpaikka on Pirkkalassa ja se työllistää 19 henkeä. Yrittäjäperheen omistama ompelimo Black Moda Portugal, Lda Pohjois-Portugalissa työllistää noin 70 henkeä. Yrityksellä on oma vaate- ja kodintekstiilimerkki Puuvillatehdas ja äitiyspakkauksesta tuttu PikkuSet-merkki. Lisäksi yritys on vastannut jo yli 20 vuoden ajan RATIA-tuotemerkin vaatteiden ja tekstiilien tuotannosta ja markkinoinnista.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva