Murojen tuotetiedot paremmin saataville

JULKAISTU: 17. elokuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Tärkeät tiedot, kuten ravintoarvot ja allergeenit, on tavallisesti painettu pakkauksen kylkeen. Tällöin ne eivät ole kaikille käyttäjille yhtä hyvin saatavilla, koska esimerkiksi näkövammaiset ja heikkonäköiset eivät pysty lukemaan tavanomaista painettua tekstiä.

Kellogg’s ottaa muropakkauksissaan käyttöön uuden teknologian, jonka avulla kuluttaja voi lukea tuotetiedot pakkauksesta älypuhelimensa avulla. Yhtiö muuttaa kaikki muropakkauksensa esteettömiksi vuodesta 2022 alkaen.

Uutta NaviLens-teknologiaa käytetään tällä hetkellä Espanjan suurkaupunkien liikennejärjestelmissä, mikä helpottaa tuhansien näkövammaisten liikkumista. Nyt tämä esteettömyyttä parantava ominaisuus halutaan tuoda myös elintarvikepakkauksiin.

Pakkauksiin lisättävä NaviLens-tekniikka sisältää suurikontrastisia värillisiä neliöitä mustalla taustalla. Käyttäjän ei tarvitse tietää tarkkaan, missä kohtaa koodi sijaitsee, sillä älypuhelin voi poimia pakkauksessa olevan koodin jopa kolmen metrin etäisyydeltä. Puhelimen helppokäyttöominaisuuksien avulla tuotetiedot voidaan lukea ääneen.

Pakkausmerkintöjen esteettömyyttä parantavaa tekniikkaa testattiin Iso-Britanniassa pilottihankkeessa, jota arvioi Royal National Institute of Blind People -järjestö (RNIB). Arvioinnissa todettiin, että 97 prosenttia osallistujista toivoi tiedon helpon saatavuuden huomioimista myös elintarvikepakkauksissa.

– Kellogg’sin aloite on suunnannäyttäjä myös muulle pakkausmaailmalle. Suuret brändit voivat nostaa esteettömyyden tärkeäksi osaksi pakkaussuunnitteluaan ja olla näin edelläkävijöitä, toteaa RNIB:n strateginen saavutettavuusjohtaja Marc Powell.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)