Muovittomia leivoslaatikoita herkkukauppoihin

JULKAISTU: 18. lokakuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Vantaalainen tarra- ja etikettipaino Data-Mate on aloittanut elintarvikekontaktiin soveltuvien elintarvikerasioiden ja tarjoilualustojen valmistuksen kohderyhmänään leipomotuotteiden valmistajat, herkkukaupat ja ruokakojut. Niiden materiaalina on Kotkamillsin biohajoava ja maatuva Isla Duo-kartonki, jossa on muoviton barrieerikerros, joka suojaa pakkauksen sisältöä ja estää kartonkia imemästä rasvaa tuotteesta. Myös käytetyt painovärit ovat biohajoavia. Tuotteet voi kierrättää kartonkina.

– Esimerkiksi leivoksia on totuttu myymään ja ostamaan valkoisissa rasioissa. Markkinoinnin näkökulmasta tärkeää painopinta-alaa jää hyödyntämättä. Brändätty rasia on jonkin verran kalliimpi kuin tukusta ostettu valkoinen rasia, mutta samalla luodaan lisäarvoa tuotteelle. Näyttävä, ekologinen ja vastuullisesti valmistettu pakkaus nostaa tuotteen ja brändin arvoa ostajan silmissä, Data-Maten toimitusjohtaja Samu Scheiman sanoo.

Data-Maten käyttämien painovärien turvallisuus on testattu Eurofinsin laboratoriotesteillä ja niillä on EU:n sertifikaatti maatuvuudesta ja biohajoavuudesta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi