Muovittomia leivoslaatikoita herkkukauppoihin

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-10-18
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Vantaalainen tarra- ja etikettipaino Data-Mate on aloittanut elintarvikekontaktiin soveltuvien elintarvikerasioiden ja tarjoilualustojen valmistuksen kohderyhmänään leipomotuotteiden valmistajat, herkkukaupat ja ruokakojut. Niiden materiaalina on Kotkamillsin biohajoava ja maatuva Isla Duo-kartonki, jossa on muoviton barrieerikerros, joka suojaa pakkauksen sisältöä ja estää kartonkia imemästä rasvaa tuotteesta. Myös käytetyt painovärit ovat biohajoavia. Tuotteet voi kierrättää kartonkina.

– Esimerkiksi leivoksia on totuttu myymään ja ostamaan valkoisissa rasioissa. Markkinoinnin näkökulmasta tärkeää painopinta-alaa jää hyödyntämättä. Brändätty rasia on jonkin verran kalliimpi kuin tukusta ostettu valkoinen rasia, mutta samalla luodaan lisäarvoa tuotteelle. Näyttävä, ekologinen ja vastuullisesti valmistettu pakkaus nostaa tuotteen ja brändin arvoa ostajan silmissä, Data-Maten toimitusjohtaja Samu Scheiman sanoo.

Data-Maten käyttämien painovärien turvallisuus on testattu Eurofinsin laboratoriotesteillä ja niillä on EU:n sertifikaatti maatuvuudesta ja biohajoavuudesta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva