Muovittomat kannet salaattibaarien pakkauksiin

JULKAISTU: 23. helmikuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Stora Enso ja take-away -salaattibaariyritys Picadeli tuovat markkinoille uusiutuvista raaka-ainesta valmistettuja kuitukansia korvaamaan kertakäyttöisiä muovikansia salaattipakkauksissa. Kannet on valmistettu Stora Enson PureFiber muotoon puristetusta kuidusta ja ne ovat muovittomia, kierrätettävä ja biohajoavia. Innovaatio auttaa Picadelia vähentämään vuosittain noin 120 tonnia muovijätettä.

– Strateginen tavoitteemme on kasvattaa liiketoimintaamme vastuullisilla, skaalautuvilla ja innovatiivisilla pakkausratkaisuilla. Toteutamme tätä tukemalla vastuullisuuden edelläkävijöitä, kuten Picadeliä, vastaamaan kuluttajien kasvavaan muovittomien ja kiertotaloutta tukevien ratkaisujen kysyntään. Salaattikulhon kansi on hyvä esimerkki päivittäisestä kertakäyttömuovituotteesta, jonka korvaaminen uusiutuvalla vaihtoehdolla voi vaikuttaa merkittävästi ilmastojalanjälkeen, sanoo Sohrab Kazemahvazi, Stora Enson Formed Fiber -yksikön johtaja.

Pakkausten osuus on Stora Enson tiedotteen mukaan noin 40 % maailman muoveista, joista suurin osa on valmistettu fossiilisista öljyistä. PureFiber -kannen hiilijalanjälki on jopa 75 % pienempi verrattuna vaihtoehtoisiin materiaaleihin, kuten muoviin tai sokeriruokoon. PureFiber -tuotteet valmistetaan puupohjaisesta, muotoonpuristetusta kuidusta uusiutuvalla energialla. Ne eivät sisällä muovia, per- ja polyfluorialkyyliaineita (PFAS) tai muita huonosti maatuvia kemikaaleja. Kannet ovat helppokäyttöisiä ja sulkevat ruuan tiiviisti pakkaukseen. Uudet muotoonpuristetut kuitukannet ovat kuluttajien saatavilla Picadeli-salaattibaareissa maaliskuusta 2022 alkaen.

PureFiber -muotoonpuristettua kuitua voidaan käyttää monenlaisiin tarkoituksiin, mukaan lukien kertakäyttöiset elintarvikepakkaukset, kuten muovittomat kupit, kulhot, avattavat pakkaukset, lautaset ja kannet. Muotoonpuristettua kuitua voidaan käyttää muovipakkausten korvaamiseen myös muilla teollisuudenaloilla, kuten maatalous-, elektroniikka- ja kosmetiikkateollisuudessa. Muotoonpuristettu kuitu on Stora Enson kasvuliiketoimintaa, ja konserni ilmoitti äskettäin muotoonpuristetun kuidun tuotantokapasiteetin laajentamisesta Euroopassa. Kuituraaka-aine tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi