Muoviton barrier-kartonki valmiina markkinoille

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-02-27
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kotkamills kertoo kehittämänsä muovittoman Aegle Barrier Light -kartongin olevan valmis markkinoille. Tuote sopii esimerkiksi pikaruokaketjujen pakkaustarpeisiin.

Kotkamillsin muovitonta kartonkia tekevän koneen tuotantokapasiteetti on tiedotteen mukaan maailman suurin. Lisäksi kartonkikoneessa käytettävä innovatiivinen verhopäällystys tarjoaa markkinoille täysin uuden mahdollisuuden vesipohjaisten dispersioiden avulla. Kotkassa sijaitsevalla tehtaalla pystytään valmistamaan vuodessa jopa 400 000 tonnia kartonkia.

Aegle Barrier Light on yhtiön mukaan käyttövalmis tuote, joka ei tarvitse erillistä lisäsuojakäsittelyä. Tuote ei myöskään sisällä yleisesti käytettyjä ja helposti ruokaan siirtyviä haitallisia fluorokemikaaleja tai vahoja, jotka ovat potentiaalisesti haitallisia terveydelle ja välittyvät helposti ruokaan.

“Kiinnostus kehittämäämme tuotetta kohtaan on ollut erittäin suurta ympäri maailmaa. Nyt kun tuote on valmis, odotamme sen löytävän nopeasti markkinoille. Me pystymme vastaamaan tällaiseen suureen kysyntään välittömästi”, toimitusjohtaja Markku Hämäläinen toteaa.

Uusi pakkauskartonki on sopiva pakkausmateriaali muun muassa pikaruokaketjujen pakkaustarpeisiin. Tuote soveltuu myös muiden rasvaisten ruoka-aineiden pakkaamiseen. Erona perinteisiin pakkauksiin on tuotteiden muovittomuus ja niiden helppo kierrätettävyys sekä niissä oleva täysin biohajoava veden ja rasvan kestävä barrier -kerros. 
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak