Muoviteollisuuden näkymät kirkastuvat

JULKAISTU: 2. maaliskuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Euroopan muoviteollisuuden näkymät ovat vuoden 2016 alussa selvästi paremmat kuin vuotta aikaisemmin. Näin todetaan alan yhdistyksen EPDA:n tutkimuksessa. Yritysten liikevaihto ja investoinnit ovat lisääntyneet.

EPDA (European Plastics Distributor Association) kertoo, että 76 % tutkimuksen osallistuneista yrityksistä sanoi myyntinsä kasvaneen vuonna 2015. Yli puolet yrityksistä (53 %) kertoi lisänneensä koneinvestointejaan 2015. Myös alan työllisyys on parantunut, sillä 82 % yrityksistä kertoi palkanneensa lisää henkilökuntaa tai pitäneensä henkilöstön määrän ennallaan.

Kiinan kasvun hidastuminen ja euroalueen vaikeudet eivät pelota EPDA:n jäseniä. Alan positiivisen vireen jatkumiseen uskoo 58 % yrityksistä.

Suomen muoviteollisuus on myös menestynyt kohtuullisesti taantumassa. Muovituotteita valmistavia yrityksiä oli Muoviteollisuus ry:n mukaan vuonna 2015 Suomessa 530. Henkilökuntaa niissä oli n. 12 000, tuotannon jalostusarvo oli luokkaa 1 miljardi euroa ja osuus 3,2 % koko teollisuuden jalostusarvosta.

Minne menet muovipakkaus-seminaari
Muoviteollisuus järjestää muovipakkausvalmistajille ja kierrättäjille puolen päivän palaverin torstaina 10.3.2016 Helsingissä, Hotel Lilla Robertsissa.

Palaveri antaa alalle tiiviin tietopaketin siitä, mitä muovipakkausten uudet tuottajan vastuuasiat Suomessa merkitsevät. Liiton mukaan tietoa ja uutisia on paljon liikkeellä, mutta välttämättä toimitusketjussa ei kaikkea hahmoteta oikein ja uusiakin kysymyksiä tulee koko ajan eri suunnista. Kuitenkin juuri valmistuksen ja ketjun alkupään pitäisi Suomessa tietää ja osata välittää luotettavinta pakkausinformaatiota eteenpäin.

 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille

Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun kymmenen finalistityötä esittelevät luovia vaihtoehtoja muovipakkauksille. Tarve löytää vaihtoehtoja on ilmeinen, sanoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Ilkka Harju. Työt ovat nyt nähtävillä ja suosikkiaan voi äänestää verkossa.
better-kilpailu-liituaski

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)