Muoviteollisuuden näkymät kirkastuvat

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-03-02
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Euroopan muoviteollisuuden näkymät ovat vuoden 2016 alussa selvästi paremmat kuin vuotta aikaisemmin. Näin todetaan alan yhdistyksen EPDA:n tutkimuksessa. Yritysten liikevaihto ja investoinnit ovat lisääntyneet.

EPDA (European Plastics Distributor Association) kertoo, että 76 % tutkimuksen osallistuneista yrityksistä sanoi myyntinsä kasvaneen vuonna 2015. Yli puolet yrityksistä (53 %) kertoi lisänneensä koneinvestointejaan 2015. Myös alan työllisyys on parantunut, sillä 82 % yrityksistä kertoi palkanneensa lisää henkilökuntaa tai pitäneensä henkilöstön määrän ennallaan.

Kiinan kasvun hidastuminen ja euroalueen vaikeudet eivät pelota EPDA:n jäseniä. Alan positiivisen vireen jatkumiseen uskoo 58 % yrityksistä.

Suomen muoviteollisuus on myös menestynyt kohtuullisesti taantumassa. Muovituotteita valmistavia yrityksiä oli Muoviteollisuus ry:n mukaan vuonna 2015 Suomessa 530. Henkilökuntaa niissä oli n. 12 000, tuotannon jalostusarvo oli luokkaa 1 miljardi euroa ja osuus 3,2 % koko teollisuuden jalostusarvosta.

Minne menet muovipakkaus-seminaari
Muoviteollisuus järjestää muovipakkausvalmistajille ja kierrättäjille puolen päivän palaverin torstaina 10.3.2016 Helsingissä, Hotel Lilla Robertsissa.

Palaveri antaa alalle tiiviin tietopaketin siitä, mitä muovipakkausten uudet tuottajan vastuuasiat Suomessa merkitsevät. Liiton mukaan tietoa ja uutisia on paljon liikkeellä, mutta välttämättä toimitusketjussa ei kaikkea hahmoteta oikein ja uusiakin kysymyksiä tulee koko ajan eri suunnista. Kuitenkin juuri valmistuksen ja ketjun alkupään pitäisi Suomessa tietää ja osata välittää luotettavinta pakkausinformaatiota eteenpäin.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox