Muovit pois IKEAn pakkauksista – yritys keskittyy kuitupakkauksiin

JULKAISTU: 2021-11-26
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Vuoteen 2028 mennessä kaikki muovi häviää IKEA:n pakkauksista – niiden sijaan konserni keskittyy käyttämään kuitumateriaaleja.

Pakkausratkaisut ovat tärkeä osa IKEAn liiketoimintamallia, jotka mahdollistavat tuotteiden käsittelyn ja tuotannon. Tällä hetkellä 10 prosenttia yrityksen tuotteista pakataan muoviin. IKEA kirjoittaa lehdistötiedotteessaan, että muovipakkauksista luovutaan vaiheittain, ensin uusien tuotteiden pakkauksissa. Koko tuotevalikoiman luvataan olevan muoviton 2028 mennessä. Tavoitteena on vähentää muovijätettä ja edistää IKEAn siirtymistä uusiutuvista ja kierrätetyistä materiaaleista valmistettuihin pakkauksiin.

– Muovin asteittainen poistaminen kuluttajapakkauksistamme on seuraava iso askel matkallamme kohti kestävämmän kehityksen mukaisia pakkauksia, muovijätteen vähentämistä sekä uusien ratkaisujen kehittämistä kierrätetyistä ja uusiutuvista materiaaleista. Luopuminen tapahtuu asteittain tulevina vuosina ja keskitymme pääasiassa paperiin, koska se on kierrätettävää ja uusiutuvaa, sanoo Erik Olsen, IKEA Swedenin pakkaus- ja identiteettipäällikkö.

Pakkausratkaisut ovat tärkeä osa konsernin liiketoimintamallia, jotka mahdollistavat kestävän kehityksen mukaisten tuotteiden turvallisen käsittelyn ja tuotannon, ja joihin kaikilla on varaa.

IKEA käyttää tiedotteen mukaan vuosittain yli 10 miljardia kruunua ja noin 920 000 tonnia pakkausmateriaaleja. Kuluttajapakkausten muovista eroon pääseminen vaatii uusia ratkaisuja ja tiivistä yhteistyötä tuotekehityksen kanssa koko arvoketjussa.

− Jatkuva uusien ja parempien materiaalien etsiminen on osa arvojamme – eivätkä pakkaukset tee poikkeusta. Muovista luopuminen pakkauksissamme on epäilemättä iso haaste tulevina vuosina. Toivomme, että voimme tukea uusien pakkausinnovaatioiden tekemistä hyödyntämällä yrityksemme kokoa ja vaikuttaa myönteisesti koko toimialaan myös oman arvoketjumme ulkopuolella, sanoo Maja Kjellberg, Ruotsin IKEA:n pakkauskehitysjohtaja.

Vaikka tavoitteena onkin poistaa muovi kokonaan IKEAn pakkauksista, muovipakkauksia tarvitaan silti jatkossakin tiettyjen elintarvikevalikoiman tuotteissa, jotta elintarviketurvallisuus varmistuu. Tällöin käytetään kierrätysmuovia tai uusiutuvista raaka-aineista valmistettua ei-fossiilista muovia.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)