Muovipullo teollisuuden hiilipäästöistä

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-10-30
PÄIVITETTY: 2023-01-18


LanzaTech, Total ja L’Oréal ovat kehittäneet maailman ensimmäisen kestävän kehityksen mukaisen pakkauksen, jonka raaka-aine on valmistettu kierrätetyistä teollisuuden hiilipäästöistä.

Materiaalin muuntoprosessi tapahtuu L’Oréalin tiedotteen mukaan kolmessa vaiheessa: hiilen kierrätykseen erikoistunut LanzaTech kerää teollisuuden hiilipäästöjä ja muuttaa ne etanoliksi ainutlaatuisen biologisen prosessin avulla. Tämän jälkeen Total muuttaa etanolin eteeniksi käyttäen innovatiivista dehydraatioprosessia. Eteeni polymeroidaan polyeteeniksi, josta L’Oréal valmistaa kosmetiikkateollisuuden tarpeisiin soveltuvia tuotepakkauksia.

LanzaTech, Total ja L’Oréal jatkavat yhteistyötä tavoitteenaan vastuullisten muovien tuotannon skaalaaminen, ja odottavat mielenkiinnolla yhteistyötä niiden yritysten kanssa, jotka L’Oréalin tavoin valitsevat uudenlaisen vastuullisen muovin.

– Yhteistyömme perustuu yhteiseen päämäärään tehdä planeetastamme puhtaampi paikka elää. L’Oréalin ja Totalin sitoutuminen toimintansa hiilipäästöjen vähentämiseen ansaitsee kiitoksen. Vain yhteistyöllä voimme pienentää pakkausten hiilijalanjälkeä – muuttamalla haitalliset hiilipäästöt hyödyllisiksi tuotteiksi ja hylkäämällä hiilen kertakäyttökulttuurin, sanoo LanzaTechin toimitusjohtaja Jennifer Holmgren.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva