Muovipakkaukset kiertoon aurinkovoimalla

JULKAISTU: 2022-06-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomen Uusiomuovi Oy ja Europress Group Oy ottavat käyttöön uudenlaisen päästöttömän jätepuristimen muovipakkausten kierrätykseen. Ensimmäinen aurinkoenergialla toimiva jätepuristin tulee pilottikohde Riihimäelle.

Riihimäen K-Citymarketin yhteydessä sijaitsevalla Rinki-ekopisteellä kuluttajat voivat nyt kierrättää muovipakkauksia aurinkoenergian voimin, kun Suomen Uusiomuovi Oy on ottanut käyttöön uudenlaisen muovipakkausten jätepuristimen. Päästöttömän CombiMax SMARTSolar -jätepuristimen on valmistanut Europress Group Oy. Aurinkoenergiaa hyödyntävä jätepuristin kierrättää muovipakkaukset puhtaasti.

Järeä ja tehokas puristin saa virtansa katollaan sijaitsevien neljän aurinkopaneelin kautta. Laite ei edellytä toimiakseen voimavirtaa eli sen käyttö onnistuu sielläkin, missä sähköä ei ole saatavilla, kuten esimerkiksi huvivenesatamissa. Se toimii äänettömästi ja on yhtä tehokas kuin voimavirralla toimiva laite.

CombiMax SMARTSolar -jätepuristinta kokeillaan Riihimäellä toistaiseksi. Kokeilujakson perusteella Suomen Uusiomuovi suunnittelee korvaavansa uusimisen tarpeessa olevat muovipakkausten jätepuristimet näillä laitteilla. Mahdollisuuksien mukaan vuonna 2023 uudet Rinki-ekopisteet varustetaan Europressin aurinkoenergialla toimivilla jätepuristimilla.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)