Muovialan ammattilaisille suunnattu pilottikoulutus alkaa

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-06-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


“Specialist in the Circular Economy of Plastic Packaging” -koulutuskokonaisuus alkaa syksyllä. 30 opintopisteen laajuisen koulutuksen hakuaika alkaa 1.7.2021.

Muovipakkausteollisuuden siirtymistä kiertotalouteen vauhditetaan nykyaikaistamalla alan koulutustarjontaa yhdessä alan yritysten kanssa eurooppalaisena yhteistyönä. Suomesta mukana on TAMK:n PackAlliance. ”Specialist in the Circular Economy of Plastic Packaging” -pilottikoulutus on ilmainen ja se toteutetaan 1.10.2021–20.5.2022. Laajuudeltaan koulutus on 30 op.

Koulutus on suunnattu erityisesti ammattilaisille, jotka työskentelevät muovipakkausalan arvoketjujen parissa sekä vastavalmistuneille tai valmistumassa oleville opiskelijoille, jotka haluavat kehittää ammatillista osaamistaan muovipakkausalan kiertotalouden osalta.

Teoriaopinnot koostuvat neljästä verkkoympäristössä suoritettavasta moduulista, joissa lähestytään muovipakkausten kiertotaloutta eri näkökulmista. Lisäksi käytännönläheisessä CHAINs-ratkotaan yrityslähtöisiä haasteita monialaisissa tiimeissä joko TAMKissa tai verkkototeutuksena. Osalle opiskelijoista tarjotaan myös mahdollisuutta suorittaa CHAINs-moduuli ulkomaanvaihdossa jossain toisessa osallistujamaassa (Espanja, Italia, Puola).

Hakuaika on 1.7.2021-7.9.2021 (klo 14:00). Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella: https://bit.ly/2U8rbyl. Tämän lisäksi tulee lähettää englanninkielinen motivaatiokirje osoitteeseen: info@packall.eu. Samaan osoitteeseen voi myös halutessaan lähettää CV:n (Europass-muoto) sekä todistuksen kielitaidosta.

Lisätietoa:
Hankesivu / koulutusilmoitus: https://www.packall.eu/training-programme/
TAMKin koulutuskortti: https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/packalliance-pilottikoulutus-specialist-circular-economy-plastic-packaging-30-op
Koko hankkeen kotisivu: https://www.packall.eu/

Lisää tietoa myös:
PackAlliance-hankkeen kotisivulta https://www.packall.eu/training-programme/ tai sähköpostitse info@packall.eu tai marita.hiipakka@tuni.fi.

Pilottikoulutusta rahoittaa Erasmus+ KA PackAlliance-hanke (https://www.packall.eu/).

 

 

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx