Metsä Springin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehdas vihittiin käyttöön

JULKAISTU: 2022-08-23
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Springin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehdas vihittiin käyttöön Äänekoskella maanantaina 22.8.2022. 

Metsä Springin koetehtaalla keskellä Metsä Groupin tehdasintergraattia valmistetaan Muoto-kuituvalostuotetta, joka on uusi avaus pakkausmarkkinoilla. Puuraaka-aineesta tehty Muoto on vaihtoehto muoville monissa loppukäyttökohteissa, esimerkiksi erikokoisissa ja -muotoisissa ruokapakkauksissa. Metsä Springin ja Valmetin yhdessä kehittämällä teknologialla ja linjastolla märästä kuitumassasta pystytään valmistamaan suoraan ilman välivaiheita 3D-muotoisia pakkauksia.

– Tämä antaa mahdollisuudet suunnitella resurssitehokkaasti pakkauskonsepteja asiakaskohtaisen ja loppukäyttökohteen vaatimusten mukaisiksi. Kerrosrakenne takaa pakkauksen saumattoman ja lujan rakenteen, sanoi Metsä Springin tuotepäällikkö Tarja Heikkilä esitellessään uutta tuotetta tehtaan avajaistilaisuudessa.

– Tarkoitus on pilotoida tuotetta valittujen asiakkaiden kanssa erilaisissa käyttökohteissa ja jatkaa teknologian hienosäätöä ja tuotteen kehittämistä. Muoto-brändille rakennetaan liiketoimintamalli, jolla voitaisiin korvata muovipakkauksia, sanoi projektijohtaja Jarkko Tuominen.

Tuote valetaan lopulliseen muotoonsa tuotantolinjalla ja tarvittava barrieeri suihkutetaan pakkausten pintaan heti valamisen jälkeen valmistuslinjastolla. Barrieerin koostumusta ei paljasteta. – Tavoitteenamme on kokonaan muoviton tuote, Jarkko Tuominen sanoi.

Tuotteet ovat kierrätettäviä ja biohajoavia.

Muoto-tuotteen noin 20 miljoonan euron koetehtaan rakentaminen alkoi Metsä Groupin Äänekosken tehdasalueelle loppuvuonna 2020 ja se käynnistettiin toukokuussa 2022. Jos markkinoiden kiinnostus ja tuotteen toimivuus pystytään laajassa mittakaavassa osoittamaan, Metsä Group harkitsee suuremman tuotantolaitoksen rakentamista.

Muoto-tuote valmistuu linjastolla kerralla valmiiksi. Linjaston alussa märästä puukuidusta muodostetaan tuote, ja loppupäässä robotti pakkaa asiakasvalmiit tuotteet pinoissa laatikoihin.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)