Perinteisesti suklaarakeet on pakattu muovipussiin tai kartonkikoteloon, mutta vastuullisuusstrategiansa mukaisesti Fazer etsii koko ajan uusia keinoja ympäristöystävällisemmän tulevaisuuden rakentamiseksi. Fazerin Moomin-suklaarae on ensimmäinen elintarvike, joka pakataan Paptic Gavia -pakkaukseen. Paptic Gavia on puupohjainen materiaali, jonka raaka-aineista aina vähintään 80 prosenttia tulee uusiutuvista materiaaleista. Materiaalista valmistetun pakkauksen voi myös kierrättää uudelleen.
Oikeat pakkausratkaisut varmistavat elintarviketurvallisuuden ja minimoivat ruokahävikin.
– Pakkaus suojelee tuotetta ja vähentää siten turhaa hävikkiä. Ruokahävikin vähentäminen puolestaan on yksi keskeisimmistä keinoista minimoida elintarviketuotannon negatiivisia ympäristövaikutuksia, sanoo Fazerin yritysvastuujohtaja Sari Sarin.
Ympäristön kannalta on oleellista, että pakkaus lajitellaan oikein. Lajittelua helpottamaan Fazer on tänä vuonna ottanut pakkauksissaan käyttöön selkeät kierrätysmerkinnät. Pakkausten optimoimisen lisäksi Fazer suosii kierrätettäviä, uudelleen käytettäviä ja uusiutuvia pakkausmateriaaleja.