Moomin-suklaarakeet pakataan Papticiin

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2020-10-26
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Perinteisesti suklaarakeet on pakattu muovipussiin tai kartonkikoteloon, mutta vastuullisuusstrategiansa mukaisesti Fazer etsii koko ajan uusia keinoja ympäristöystävällisemmän tulevaisuuden rakentamiseksi. Fazerin Moomin-suklaarae on ensimmäinen elintarvike, joka pakataan Paptic Gavia -pakkaukseen. Paptic Gavia on puupohjainen materiaali, jonka raaka-aineista aina vähintään 80 prosenttia tulee uusiutuvista materiaaleista. Materiaalista valmistetun pakkauksen voi myös kierrättää uudelleen.

Oikeat pakkausratkaisut varmistavat elintarviketurvallisuuden ja minimoivat ruokahävikin.

– Pakkaus suojelee tuotetta ja vähentää siten turhaa hävikkiä. Ruokahävikin vähentäminen puolestaan on yksi keskeisimmistä keinoista minimoida elintarviketuotannon negatiivisia ympäristövaikutuksia, sanoo Fazerin yritysvastuujohtaja Sari Sarin.

Ympäristön kannalta on oleellista, että pakkaus lajitellaan oikein. Lajittelua helpottamaan Fazer on tänä vuonna ottanut pakkauksissaan käyttöön selkeät kierrätysmerkinnät. Pakkausten optimoimisen lisäksi Fazer suosii kierrätettäviä, uudelleen käytettäviä ja uusiutuvia pakkausmateriaaleja.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx