Monomateriaalikalvo elintarvikepakkauksille

Teksti:Hanna Kiventöyry
JULKAISTU: 2021-05-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


AMB on kehittänyt monomateriaaliratkaisun vastaamaan EU:n asettamia kierrätettävyysvaatimuksia. EU:n säädösten mukaan pakkausten on oltava täysin kierrätettäviä EU:ssa vuoteen 2030 mennessä ja näin ollen AMB on pyrkinyt kehittämään mono-PET-ratkaisuja, jotka ovat EU:n säädösten mukaisia jo nyt. 100 % TotalMono PET –kalvot optimoivat kestävän kulutuksen säilyttämällä ruoan turvallisesti koko elintarvikeketjun ajan. Tämä auttaa vähentämään ruokahävikkiä sekä vähittäiskaupoissa että kotitalouksissa. 

TotalMono PET -kalvot ovat ohuempia kuin monikerroksiset tuotteet, joten niiden valmistamiseen tarvitaan vähemmän muovia. Kalvo on erittäin kevyt, mikä puolestaan ​​vähentää energiankulutusta sen kuljetuksessa. Materiaali tarjoaa erinomaisen barrieerin ohuudestaan huolimatta sekä hyvät paino-ominaisuudet. TotalMono PET –kalvossa ei ole EVOH-muovia, joten sen kierrätys on helpompaa. 

Vähittäiskaupoille ja tuotemerkkien omistajille TotalMono PET- kalvo tarjoaa mahdollisuuden kiiltäviin ja läpinäkyviin pakkauksiin. Lisäksi hyvillä barrieeriominaisuuksilla varustetut alustat yhdessä kalvoratkaisujen kanssa takaavat pidemmän säilyvyysajan, mikä tekee tuotteista turvallisempia ja houkuttelevampia. 

  

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce