Mondille kultaa EUROSAC Grand Prix:ssä

JULKAISTU: 14. kesäkuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Pakkausalan uusimmat innovaatiot esitellään joka vuosi EUROSAC Grand Prix –kilpailussa. Kilpailun pääkriteeri on, että säkkiratkaisujen on tuotava lisäarvoa teollisuudelle joko innovaatioiden, kestävän kehityksen, suunnittelun, korkealaatuisen painamisen tai asiakasviestien välityksellä.  

EUROSAC valitsi tänä vuonna Grand Prix –kilpailun voittajaksi Mondin EcoWicketBag-pussin. Paperipohjaisella pussilla on potentiaalia vähentää muovipakkausten aiheuttamaa jätettä maailmanlaajuisessa hygieniateollisuudessa. Näiden markkinoiden pakkaustarpeet ovat valtavat: alalla on vaippoja, saniteettituotteita sekä wc- ja keittiöpaperia – ja pelkästään maailmanlaajuisten vaippamarkkinoiden arvioidaan olevan arvoltaan noin 65,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria vuoteen 2027 mennessä. Suurin osa näistä tuotteista on tähän asti kääritty muoviin. 

Mondin EcoWicketBag-pussi on paperipohjainen pakkausratkaisu, joka tarjoaa vaihtoehdon perinteisille muovipakkauksille korvaamalla muovin kierrätettävällä paperilla. Se on valmistettu vahvasta neitsytpaperista, ja se on ensimmäinen paperipussi, joka toimii nykyisillä laitteilla. Sitä on saatavana erikokoisina, se on riittävän vahva täyttöprosessissa, jolloin se ei mene rikki täyttäessä ja se myös suojaa tuotetta koko toimitusketjun ajan. EcoWicketBag-pussissa on laadukas painojälki ja se on helppo avata ja kierrättää. 

– Pussinvalmistusosaamisemme ja voimapaperituntemuksemme avulla pystyimme miettimään uudelleen koko pakkausprosessin ja näin luomaan EcoWicketBagin. Käyttämällä EcoSolutions-lähestymistapaa teimme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa ymmärtääksemme todella kuluttajien, tuotemerkkien ja tuotteiden tarpeet. Tutkimme kaikki tuotannon, toimituksen ja hävittämisen vaiheet. EcoWicketBag on muotoilultaan kestävä, auttaa asiakkaitamme saavuttamaan kestävät tavoitteensa ja voidaan hävittää helposti nykyisissä paperivirroissa, mikä tukee kiertotaloutta, kertoo Fabio Barbieri Mondin paperipussien myyntijohtaja. 

 

  

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)