Ministeriöltä avustuksia kiertotaloushankkeisiin

JULKAISTU: 14. elokuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Valtioneuvoston uusi asetus antaa työ- ja elinkeinoministeriölle mahdollisuuden myöntää avustuksia kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin.

Valtioneuvoston 15.8.2020 voimaantuleva asetus antaa työ- ja elinkeinoministeriölle mahdollisuuden myöntää avustuksia kiertotalouden investointi- ja kehittämishankkeisiin.

Kiertotalouden edistäminen on yksi hallituksen tavoitteista, jota tuetaan myös avustuksilla ja investoinneilla. Asetuksen mahdollistamalla tuella pyritään vauhdittamaan nimenomaan kiertotalouden investointitoimia kotimaassa.  Asetuksen isoimpana muutoksena investointipainotuksen lisäksi on työllistämisvaikutusten huomiointi.

Työ- ja elinkeinoministeriöllä on käytettävissä kaksi miljoonaa euroa EU:n valtiontukisääntöjen mukaisiin kiertotalousavustuksiin vuosille 2020–2022. Kiertotalousavustuksen haku avautuu myöhemmin.

Lisätietoa TEMin sivuilta

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi