Millainen on hyvä kalastusvälinepakkaus?

JULKAISTU: 3. elokuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Vielä on kesää jäljellä ja erityisesti hyviä kalastuskelejä! Jos loma on loppu, valoisat illat voivat houkuttaa kalaretkelle myös työpäivän jälkeen. Kalastus on mitä suuremmassa määrin välineurheilua, ja Pakkaus-lehden Pakkaus tutkii -palstalla tutkittiin näiden välineiden pakkauksia.

Erilaisilla vieheillä on erilaisia ominaisuuksia, ja sellaisia vaaditaan myös viehepakkauksilta. Uistimien koukut on jo turvallisuussyistä suojattava ja vieheen ulkonäön sekä yksityiskohtien tulisi olla hyvin esillä, jotta jokainen löytää omiin tarpeisiinsa oikeat välineet. Yhtäältä pakkaus ei saisi olla liian helppo avata, jotta tuotteet eivät päädy vääriin käsiin tai pakkaukset eivät avaudu vahingossa ja aiheuta haavereita. Toisaalta pakkaus avataan usein tilanteessa, jossa apuvälineiden määrä on rajallinen ja tuote halutaan nopeasti käyttöön.

Hankimme testiimme pakillisen kalanhärnäkkeitä: erilaisia uistimia ja jigejä. Siinä missä uistimet otetaan pakkauksesta käyttöön ja tyypillisesti säilytetään kalastuspakissa, silikonista valmistetut jigit kulkevat mukana omassa pakkauksessaan. Näin ollen myös pakkauksen uudelleensuljettavuus näyttelee eri vieheiden kohdalla erilaista roolia.

Kiroilua aiheuttavien, vähintään rakennuspeltisepän tutkinnon ja retkikirveen vaativien pakkausten määrä oli tuusulalaisen kalastajan karkkikaupan valikoiman perusteella hyvin pieni. Pakkaamisessa on selvästi pyritty ottamaan huomioon käyttäjäkokemus ja käytön helppous.

Lue testijuttu

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi